(P) Importanța anvelopelor 185 65 r15 in sezonul rece

Când ne gândim la caracteristicile de siguranță ale unei mașini, cel mai probabil ne gândim la oglinzile laterale, centurile de siguranță și airbag-urile. Deși acestea sunt cu siguranță importante, există o altă componentă de mare importanță pentru mașini pe care însă mulți șoferi o trec cu vederea: anvelopele.

De multe ori nu suntem conștienți de starea în care se află anvelopele, iar atunci când nu sunt alese corespunzător, fie când nu au presiunea corectă, sunt prea uzate sau defecte, acestea ne pot pune în pericol.

De ce sunt anvelopele cea mai importantă parte a unei mașini?

Anvelopele sunt singura parte a mașinii care atinge carosabilul. Alegând anvelope iarna 185 65 r15 potrivite, reușim să deținem controlul asupra direcției, frânării, accelerației și de asemenea să parcurgem drumul fără probleme.

Pe piață sunt disponibile numeroase tipuri de anvelope, la prețuri variate, de la diverși producători. Cu atât mai mult iarna, când vremea este imprevizibilă, este necesar să acordăm o atenție deosebită anvelopelor.

Schimbul de anvelope nu trebuie făcut pe ultima sută de metri sau atunci când condițiile meteorologice ne obligă să o facem, recomandat fiind ca odată cu scăderea temperaturilor sub 7 grade, să optăm pentru cauciucuri de iarnă. Este important să ținem cont că anvelopele calitative ne asigură longevitate și performanță în trafic.

Având un nivel ridicat de aderență, cauciucurile de iarnă ne asigură siguranță pe întreaga durată a sezonului rece. Datorită materialului din componență, acestea au capacitatea de a-și menține flexibilitate și la temperaturi extreme. Mai mult decât atât, anvelopelene pot oferi un control suplimentar asupra mașinii. Având un bun control asupra mașinii, evităm situații de acvaplanare, de explozie, de pierdere a controlului.

În sezonul rece, drumul poate fi acoperit cu zăpadă, noroi, gheață, polei, ceea ce determină o atenție mai mare în trafic și un spațiu de frânare adecvat. Folosind anvelopele 185 65 r15 iarnă potrivite, beneficiem de o mai mare eficiență în trafic și totodată de o mai bună eficiență în frânare.

Cum alegem 185 65 r15 iarnă potrivite?

În alegerea de anvelope iarnă 185 65 r15 trebuie să ne asigurăm că dimensiunile sunt corecte. În magazinele fizice, unde vedem anvelopele fizic, găsim notate dimensiunile pe lateralul anvelopelor. În magazinele online însă, găsirea dimensiunilor potrivite se poate face cu ajutorul filtrelor de căutare. Căutând strict după dimensiunile dorite, vom vizualiza doar produsele de care avem nevoie.

Ce înseamnă, însă, aceste dimensiuni? În cazul nostru, avem următoarea semnificație pentru 185 65 r15: 185 reprezintă lățimea anvelopei, care este notată în milimetri, 65 reprezintă flancul anvelopei, ca raport rezultat dintre înălțimea și lățimea anvelopei. R 15 ne indică structura anvelopei, diametrul flancului, fiind de 15 inch sau toli. Acesta mai poate fi interpretat și ca diametrul interior al anvelopei, măsurat în inch. Tot cu ajutorul acestui indicator ne facem o idee și despre tipul de jante de care are nevoie, întrucât diametrul jantelor va corespunde cu diametrul flancului, având așadar nevoie de jante aliaj 15.

În alegerea corectă a anvelopelor trebuie să ținem cont de notațiile din cartea de identitate a vehiculului, unde sunt notate anvelopele omologate mașinii pe care o avem.

Indicele de viteză pentru cauciucuri de iarnă 185 65 r15 este același pentru toată gama de anvelope 185 65 r15, atât cele iarnă, cât și cele de vară sau allseason. Acesta ne indică viteza maximă pe care o putem rula cu 185 65 r15. De regulă, acestea au valori cuprinse între T și Y, echivalent a vitezelor de 190 și 300 km/h. Indicii variază desigur în funcție de dimensiunea anvelopei, întrucât o anvelopă mai mare va avea un indice de viteză mai mare și viceversa. Potrivirea între dimensiunea anvelopelor și indicele de viteză ne oferă o bună aderență în mers.

Pe anvelope-discount.ro găsim numeroase tipuri de cauciucuri iarnă 185 65 r15, de la producători precum Nokian, Continental, Radar etc. Alegerea unor anvelope de calitate ne oferă confortul și siguranța de care avem nevoie în timpul condusului.

Căutările după dimensiunile de interes se pot realiza cu ajutorul filtrelor de căutare, iar ulterior, pentru mai multe informații, putem solicita ajutor de la echipa de asistență specializată, de pe website. Putem primi informații de calitate gratuit, astfel încât achiziția de anvelope să fie una sigură și optimă.

Adaugă un comentariu