(P) Importanța investiției în proiectoare led auto pentru siguranța la volan

Cel puțin teoretic, dacă excludem eventualele defecțiuni, nu există automobil care să nu fie prevăzut cu diferite sisteme de iluminare externe. Dar de multe ori, acestea sunt insuficiente pentru obținerea unei vizibilități optime pe timp de noapte, mai ales în zonele rurale, sau pe drumurile iluminate insuficient. De aceea, șoferii de ATV-uri, SUV-uri, tractoare, motociclete, dar și de mașini mici, de familie, pot investi într-un led bar care să le ofere mai multă lumină.

Ce fel de dispozitive sunt proiectoarele led?

Indiferent dacă vorbim de proiectoare led obișnuite sau proiectoare led auto off-road, principiul de funcționare a acestor dispozitive este același. Ele sunt niște lămpi cu o putere foarte mare de iluminare care folosesc în loc de xenon sau halogen led-uri. 

Când vine vorba de proiectoare, chiar și cele tradiționale cu xenon sau halogen sunt foarte eficiente din punct de vedere al gradului de iluminare pe care îl oferă. Dar un mare dezavantaj al acestora este faptul că uneori pot fi chiar prea luminoase pentru participanții la trafic care vin din direcția opusă autoturismului care le folosește. 

Ai condus vreodată noaptea pe un drum foarte întunecat și ți s-a întâmplat să te orbească farurile mașinii care venea din partea opusă? Ei bine, acestea erau mai mult ca sigur proiectoare cu xenon sau halogen. Astfel, putem considera că proiectoarele tradiționale sunt ca o sabie cu două tăișuri deoarece pe de-o parte asigură o vizibilitate perfectă pentru cel care le folosește și pe de altă parte pot fi periculoase pentru șoferii cu care acest se întâlnește. 

În cazul proiectoarelor cu led pe de altă parte, nu există această problemă. Chiar și un led bar auto 180W, cu toate că este foarte eficient din punct de vedere al puterii sale de iluminare și oferă un grad de vizibilitate optim indiferent de condițiile de vreme de afară, el nu este supărător pentru ceilalți șoferi.

De unde se pot achiziționa cele mai bune proiectoare led?

În magazinul online Eldepo șoferii care doresc să-și îmbunătățească vizibilitatea în trafic prin utilizarea unor proiectoare led performante, au o mulțime de opțiuni convenabile din care pot alege. 

Prețul unui proiector de acest fel pornește de la aproximativ 15 RON, un preț infim când vine vorba de siguranța în trafic. De asemenea, rezistența acestor dispozitive și durata de viață a led-urilor lor le transformă într-o investiție profitabilă, de care, în calitate de șofer, te poți bucura timp îndelungat.

Adaugă un comentariu