(P) Indiferent de fișa medicală de care ai nevoie, o clinică acreditată ți-o va acorda cu promptitudine!

Există numeroase împrejurări în care legislația românească prevede necesitatea obținerii unui document care să probeze faptul că ești apt, din punct de vedere medical.

De exemplu, fisa medicala pentru angajare este necesară atunci când te angajezi pe o funcție nouă. Ea îți este acordată după ce medici de mai multe specializări constată faptul că ești capabil din punct de vedere fizic și psihologic să îndeplinești sarcinile prevăzute în fișa postului.

Printr-o procedură asemănătoare trec și medicii sau asistenții medicali, precum și reprezentanți ai altor profesii prevăzute clar în legislație. Medicii le acordă acestora un certificat de tip A5, care atestă sănătatea fizică și psihică deopotrivă.

Un certificat medical este necesar, de asemenea, înainte de căsătorie, precum și dacă vrei să urmezi cursurile pentru obținerea permisului de șofer ori dacă soliciți dreptul de a deține o armă de foc.

În toate aceste cazuri, vei obține cu maximă promptitudine fișa medicală necesară doar dacă o soliciți la o clinică acreditată. Aici, controalele medicale sunt efectuate cu respectarea deplină a literei legii, iar pacienții nu pierd timpul, deoarece medicii de diferite specializări sunt prezenți în același timp la clinică, iar documentele necesare sunt completate, la rândul lor, fără întârziere.

Ce faci pentru a obține fișa medicală de angajare?

Un document de acest tip este necesar în mai multe împrejurări, în primul rând când te angajezi pe o funcție nouă, dar și periodic, într-un ritm prevăzut în regulamente speciale emise pentru diferite instituții sau domenii de activitate.

Actul devine necesar și dacă revii la serviciu după o pauză de lungă durată, precum concediul de maternitate. De asemenea, examinările medicale respective sunt efectuate și dacă există o suspiciune de boală profesională ori au avut loc expuneri excepționale la substanțe periculoase.

În cele mai multe cazuri, persoanele care solicită acest document efectuează un examen clinic general, o examinare oftalmologică, EKG, glicemie, spirometrie, hemogramă și audiogramă. De regulă, sunt supuse și unor examinări psihologice și psihiatrice.

Specialistul în medicina muncii are posibilitatea de a-i solicita medicului de familie o scrisoare medicală sau o simplă adeverință din care să rezulte starea de sănătate a pacientului. Pentru confirmarea unui diagnostic, poate cere și opinia unui medic specialist.

fisa medicala

Cum obții fișa medicală pentru permis auto?

În absența acestui document, nu poți deveni șofer cu acte în regulă și nu ai dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice din România. Pentru a constata dacă ești sau nu apt, ești supus unor examinări efectuate de medici aparținând următoarelor specializări: Medicină internă, Neurologie, Psihiatrie, Ortopedie/Chirurgie, Oftalmologie și Otorinolaringologie (ORL).

Există și reglementări speciale pentru anumite categorii de pacienți. De exemplu, purtătorii de ochelari de vedere trebuie să aibă asupra lor aceste dispozitive medicale, atunci când se supun examinării oftalmologice.

La rândul lor, suferinzii de diabet de tip 1 trebuie să aibă asupra lor o scrisoare medicală emisă de specialistul diabetolog, în care să fie menționate diagnosticul, tratamentul urmat și recomandarea dacă pacientul este sau nu apt să conducă un autovehicul în condiții de siguranță.

Ai nevoie de o fișă medicală pentru angajare, pentru permis auto, căsătorie sau permis de portarmă? O vei obține cu maximă promptitudine într-o clinică autorizată!

Adaugă un comentariu