(P) Întrebări și răspunsuri despre Megane R.S

Pentru cei care iubesc mașinile puternice, Megane RS este o opțiune excelentă. Nu este o  mașină ieftină, prețul depășind 30 000 de euro, însă este extrem de bine dotată și poate ajunge  la puteri impresionante, de peste 280 de cai putere.

Nu doar puterea este atractivă la acest model, ci și aspectul sportiv sau dotările interioare, care la  ultima generație sunt de-a dreptul incredibile, oferind o eficientă maximă pe orice circuit.

Ce trebuie să știi despre Megane R.S? Întrebări și  răspunsuri

Cui îi este destinată această mașină?  Este un automobil pentru pasionații care iubesc adrenalină.  În principiu, este un automobil destinat circuitului, însă face față fără probleme oricărui tip de drum,  fiind foarte stabilă în curbe, având frâne excelente și fiind suficient de compactă pentru a se strecura  peste tot. Este o mașină care nu îți impune limite, lăsându-te pe tine să le impui. Pentru a scapă de eventuale amenzi, este bine să eviți să o folosești la capacitate maximă.

Care sunt costurile de întreținere? Conform posesorilor, piesele acestei mașini sunt destul de costisitoare. Totuși, se schimbă greu. În primii ani de viață ai vehiculului tot ceea ce trebuie să fie schimbat este uleiul. Atunci când încep să fie schimbate piese mai complexe, costurile sunt destul de mari: plăcuțele de frână peste 700 de lei, o anvelopă peste 800 de lei, baterie peste 1000 de lei, etc.

Cât de des trebuie să fie făcută revizia? Pentru o exploatare cât mai eficientă, revizia trebuie  să  fie făcută la 10 000 de km sau chiar mai puțin. Este o mașina pe care o vei forță pentru a-i descoperi  toată puterea, așadar, trebuie să o îngrijești.

Cât de mult consumă această mașină?  Consumul este unul decent pentru acest tip de mașină. În  oraș ajunge la un consum de 10-11 litri pentru 100 de km iar în afară lui consumă aproximativ 8 litri .

La ce cheltuieli trebuie să te aștepți în primii ani de la achiziția mașinii? Așa cum am amintit, este o mașină destul de costisitoare în timp. În general, pe la 60 000 de km trebuie să fie schimbați  suporții motor, la 130 000 de km suspensia față și la 100 000 de km ambreiajul.

Care este experiență de condus a automobilului? Cu siguranță, Megane R.S nu este un automobil de oraș. Totuși, se descurcă bine și în aglomerația urbană. Cel mai plăcut însă, este să o conduci în  afară orașului atunci când poți să îi testezi capacitatea de frânare și de evitare obstacole la viteze  mari.

În general, Megane R.S este o mașină de competiție, pe care merită să o achiziționezi dacă vrei să  participi la competiții automobilistice sau pur și simplu ești pasionat și vrei să ai sub talpă un motor extrem de puternic cu care să te joci. Dacă ai un astfel de automobil este important să fii precaut.

Adaugă un comentariu