(P) La ce să fii atent când cumperi o mașină second hand

Achiziția unei mașini second hand reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară printre șoferii care vor să se bucure de un anumit vehicul, însă nu au un buget prea mare pentru a-și permite să o cumpere nouă. Iată ce să iei în considerare dacă vrei să cumperi și tu o mașină la mâna a doua:

Istoricul de reparații al mașinii

Ți-a atras atenția un Cayenne de vanzare second hand și nu știi dacă ar trebui să îl cumperi sau nu? Începe prin a te interesa de istoricul de service al mașinii. A fost implicată în accidente majore care i-ar putea afecta performanța? A fost întreținută regulat, conform indicațiilor producătorului? Achiziția unei mașini second hand poate fi o opțiune mult mai bună din punct de vedere financiar, mai ales dacă găsești una care a fost bine întreținută. Dacă nu există defecțiuni sau probleme raportate anterior, nu ar mai trebui să stai prea mult pe gânduri și să treci la volanul mașinii pe care ți-o dorești.

Kilometrajul

Kilometrajul oferă o indicație clară a gradului de uzură al mașinii. O mașină cu un kilometraj mare are șanse mai mari să aibă anumite componente cu un grad mai mare de uzură, iar acest lucru influențează fiabilitatea și performanța mașinii pe termen lung. În plus, verificarea kilometrajului te ajută să identifici potențiale fraude – nu mai este un secret faptul că unele mașini second hand pot avea kilometraje modificate pentru a ascunde uzura reală sau pentru a crește valoarea mașinii. Așa că, dacă ești în căutarea unui BMX X6 de vanzare second hand, nu uita să te uiți și la kilometraj.

Starea mașinii

Dacă ai posibilitatea, examinează cu atenție exteriorul mașinii pentru a identifica eventuale zgârieturi, lovituri, urme de coroziune sau alte deteriorări. Interiorul mașinii este la fel de important. Chiar dacă vorbim de un vehicul auto sh, interiorul trebuie să fie curat și bine întreținut. Bineînțeles, există și șoferi care caută mașini second hand pentru a le recondiționa, iar în acest caz, starea mașinii nu mai este atât de esențială.

În concluzie, achiziționarea unei mașini second hand poate fi o alegere excelentă dacă faci cercetări amănunțite și inspectezi cu atenția mașina înainte de a o cumpăra. Este important însă și de unde cumperi mașina – există multe firme serioase pe piață care fac tranzacții cu astfel de mașini și care îți ușurează foarte mult luarea unei decizii. Nici măcar nu mai trebuie să mergi să inspectezi mașina pentru că astfel de firme garantează faptul că vehiculul se află într-o stare excelentă, de multe ori, ca nou.

Adaugă un comentariu