(P) Mai mult decât un aspect curat: 5+1 beneficii neașteptate ale spălării regulate a mașinii

Este o mare responsabilitate să ai o mașină și să înveți să ai grijă de ea pentru a o menține în bună stare funcțională. Pentru că trebuie să ai și tu grijă de ea pentru ca ea să aibă grijă de tine, nu-i așa? O mașină căreia i se acordă atenție, este întreținută, va fi ca nouă mereu și va avea o viață lungă. Sigur că este important să fii la zi cu schimbul de ulei, al filtrelor, să ai reviziile la zi, dar spălarea ei regulată este o formă de bază de îngrijire, care adesea este trecută cu vederea. Indiferent cum alegi să o speli, respectarea unui program de spălare te va ajuta să o menții în stare bună. Avantajele spălării sale regulate depășesc cu mult aspectul estetic.Iată câteva beneficii ale spălării regulate a mașinii pe care poate nu le știai:

1. Eficiență energetică îmbunătățită

O seamă de teste au demonstrat că o mașină curată este mai aerodinamică și crește eficiența consumului de combustibil cu până la 10%. Murdăria și praful acumulat pe mașină fac ca suprafețele să fie mai aspre, mașina devine mai puțin aerodinamică, reducând astfel viteza. La polul opus, curățarea vehiculului face ca suprafețele să fie curate, mai ușor de parcurs de aer, permițând îmbunătățirea considerabilă a economiei de combustibil. Spălarea regulată a mașinii poate ajuta chiar la reducerea amprentei de carbon.

2. Păstrezi valoarea mașinii

Spălarea regulată a mașinii te ajută să îi păstrezi aspectul, să arate grozav, ceea ce îi va crește valoarea de vânzare. Pentru că va veni o zi în care poate vei dori să o schimbi, să știi că mașinile care arată bine, sunt întreținute regulat, atât la exterior cât și la interior, au o valoare de vânzare mai mare.

3. Protejezi exteriorul

Spălarea regulată a mașinii nu are doar beneficii de ordin estetic pentru caroserie, este protejat și acel strat fin de lac de la suprafață, ce împiedică umezeala să pătrundă în stratul profund al caroseriei și să permită, în timp, apariția ruginei. Noroiul aruncat de roți, aciditatea excrementelor de păsări, soluțiile de deszăpezire și dezgheț de pe timpul iernii, toate pot deteriora stratul de lac ce oferă protecție vopselei auto. Iarna, sarea de pe drum afectează mașina din cauza acțiunii sale corozive, iar nisipul aruncat de celelalte mașini participante la trafic acționează ca o perie de sârmă pe stratul de lac. Există soluții pentru protejarea stratului de lac, însă sunt costisitoare. Cel mai ieftin mod rămâne tot spălarea regulată a mașinii.

4. Protejezi mecanismele

Dacă mașina ta are depuneri de noroi sau praf sub ea, acesta se poate acumula în sistemul de suspensie sau în alte mecanisme ale mașinii, ceea ce poate duce la uzură și la anumite defecte. Spălarea regulată va elimina aceste depuneri și va ajuta la prevenirea uzurii și a defectelor.

5. Protejezi elementele electronice

Senzorii, camerele de marșarier sau ecranele de navigație pot fi, de asemenea, afectate de murdărie și praf. Iar spălarea regulată poate prelungi durata de viață a componentelor electronice ale mașinii tale.

+1. Conduci în siguranță
Nu ai vrea să conduci un vehicul cu geamurile și oglinzile murdare și să îți fie afectată vizibilitatea la drum, nu-i așa? Murdăria acumulată pe parbriz sau oglinzi crește riscul de a avea un accident din lipsa vizibilității clare. Spălarea regulată a mașinii te va ajuta să le menții curate, la fel și farurile pentru o iluminare optimă, necesară pe timp de noapte.

Alege o spălătorie auto profesională

Ai nevoie de confort pentru a conduce în siguranță și acest lucru este asigurat de o mașină curată atât la exterior, cât și la interior. Automobilul nu trebuie spălat doar la ocazii speciale, ci și după o călătorie unde s-a condus pe pietriș, drum neasfaltat, mașina a fost împroșcată cu noroi, a stat la umbră sub un copac și este plină de excremente de pasăre pe ea. Indiferent de gradul de murdărie trebuie spălată regulat, nu doar vara ci și iarna, când intervin și depunerilor de sare ce ajung în zone greu accesibile și nu reușești să o îndepărtezi dacă alegi să o speli acasă.

Soluția: o poți spăla la orice spălătorie auto. Dar cine îți cunoaște mașina mai bine decât tine? Prin urmare, cel mai bine este să o speli la o spălătorie auto self-service, unde îți poți adapta spălarea în funcție de nevoile tale.
Avantajele pe care le ai alegând să o speli la spălătoria auto self-service EHRLE sunt multe: timp redus de așteptare, o tehnologie avangardistă de spălare cu minim patru programe de bază – curățare, clătire, tratarea suprafeței de lac și clătire finală. Folosirea la programul de curățare a apei calde dedurizate, împreună cu detergentul solid cu microparticule special creat de EHRLE pentru a înlătura instant și fără zgârieturi a celor mai aderente pelicule de murdărie, iar, la final, clătirea cu apă dedurizată, complet demineralizată prin osmoză inversă, la care se adaugă un aditiv special de uscare, va garanta uscarea suprafeței de lac fără urme de pete. Și toate acestea rapid și eficient, în doar câteva minute.

Asigură-te întotdeauna că alegi un echipament de spălare corespunzător. Caută cea mai bună calitate pentru mașina ta la spălătoriile auto self service EHRLE din țară!

Adaugă un comentariu