(P) Moduri prin care poți să crești randamentul mașinii

Odată cu trecerea timpului, când mașina a rulat pe șosele pentru o lungă perioadă de timp, este natural să apară urme de uzură, anumite defecțiuni sau mașina să nu mai dea același randament ca la început. De aceea, se impun anumite măsuri cu ajutorul cărora performanța mașinii să crească, iar aceasta să circule la parametri optimi. De aceea, iată câteva aspecte importante pe care să le iei în considerare când îți dorești un randament îmbunătățit.

Înlocuiește filtrele de aer

Filtrele de aer au un impact direct asupra performanței motorului, de aceea trebuie să te asiguri că le schimbi măcar o dată pe an. De ce este important să faci acest lucru? Fiindcă odată ce mizeria, precum praful, s-a instalat în motorul mașinii, acesta nu va mai primi suficient aer, deci nu va mai funcționa la parametri optimi. Deci, dacă observi că motorul nu mai dă același randament, pe țeava de eșapament este eliminat un fum gros și negru sau dacă se aud sunete ciudate de sub capotă, atunci e timpul să arunci o privire la filtrele de aer, fiindcă aceasta ar putea fi cauza pentru care automobilul tău nu mai dă aceleași rezultate în trafic.

Mașina ta are nevoie de o schimbare

După ce ai parcurs un număr considerabil de kilometri, este normal să se instaleze uzura, iar unele componente ale automobilului să nu mai funcționeze la capacitate maximă, iar din această cauză mașina nu mai dă același randament pe șosele. În plus, pe lângă o performanță sporită, trebuie să ții cont și de alt aspect important, precum siguranța la volan. Cu siguranță, nu îți dorești ca sistemul de frânare să nu mai funcționeze sau să te lase motorul la greu. De aceea, ca să te asiguri că ai parte de o performanță îmbunătățită atunci când te afli la volan, apelează la schimbarea pieselor, acolo unde situația o cere. Nici nu ai nevoie de modele noi, ci de piese auto second hand cu care să îți faci treaba, pe care le găsești pe un site auto specializat.

Un combustibil de calitate superioară

Durata de viață a motorului este un aspect foarte important de care trebuie să ții cont. De aceea, indiferent de modelul automobilului, este necesar să alimentezi cu un carburant premium, care să îi prelungească și să îi sporească randamentul. Un combustibil de calitate superioară are foarte multe beneficii atât pentru motor, cât și pentru mașină. Printre acestea se numără o curățare mai eficientă a motorului, protejează sistemul de injecție, îndepărtează și previne depunerile într-un mod mai eficient față de combustibilul clasic și, în plus, asigură un randament corespunzător, iar performanța crește.

Un motor mai eficient

Deseori, motorul trage tot greul, când vine vorba de randamentul pe care îl dă mașina, de aceea acesta trebuie protejat și trebuie să îi acorzi o atenție sporită, fiind o componentă crucială. În consecință, pe lângă alimentarea cu un carburant de calitate, ca să te asiguri că motorul funcționează la un nivel optim, mai poți lua altă decizie. Adică, îți poți instala un radiator intercooler. Cu ajutorul acestuia, se poate atinge o viteză maximă superioară, iar arderile devin mai eficiente, deci consumul de carburant va fi la parametri optimi.

Aceste metode sunt doar câteva dintre cele la care poți apela ca să îi sporești randamentul mașinii tale. Nu omite faptul că, pe lângă un combustibil de calitate superioară, trebuie să folosești cel mai bun ulei de motor de pe piață, ca să prelungești durata de viață a motorului. Drept urmare, ideal ar fi ca cel puțin o dată pe lună să verifici nivelul uleiului. Astfel, odată ce ai făcut schimbările necesare și ai apelat la aceste metode eficiente, mai mult ca sigur o să ai parte de un randament crescut atunci când vei conduce.

Sursă foto: pexels.com

Adaugă un comentariu