(P) Până și mașina ta îți va mulțumi pentru montajul unei automatizări de poartă culisantă!

Imaginează-ți următorul scenariu: ajungi acasă după o zi grea de muncă, la bordul mașinii tale, având muzica dată la maximum și… deodată realizezi că trebuie să cobori, pentru a deschide manual poarta. Bineînțeles, este un scenariu frustrant, în aparență doar un detaliu insignifiant, însă care îți poate strica relaxarea și starea de bine. În aceste condiții, poți opta, mai bine mai târziu decât niciodată, pentru servicii de montaj automatizare poartă culisantă, care să îți permită să realizezi operațiunea într-un mod confortabil, prin simpla apăsare a unui buton.

Procesul de montaj automatizare poarta culisanta va surveni, în mod logic, după achiziționarea porții propriu-zise, precum și a kit-ului pentru aceasta. Chiar dacă, în ultimii ani, ideea de DIY (do it yourself) a prins tot mai mult contur, mai ales din cauza pandemiei, care a impus distanțarea de persoanele necunoscute, ea nu este recomandată în acest caz, iar, citind articolul în continuare, vei afla de ce. În primul rând, operațiunea în sine este una destul de complexă, care presupune numeroși pași, care trebuie urmați exact în ordinea prestabilită, pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor.

În al doilea rând, o firmă specializată în montajul de automatizări pentru poarta culisantă va ști cu exactitate ce kit să-ți recomande, în funcție de poarta pe care ai cumpărat-o deja. Anumite aspecte, precum dimensiunile și greutatea acesteia, pot… cântări decisiv și, dacă nu sunt luate în considerare în mod corespunzător, instalarea se poate solda cu un eșec. Spre exemplu, un kit Motorline Bravo524 este destinat porților cu lungimea de până la 7 metri și greutatea de cel mult 500 de kilograme. Acesta este ideal pentru zonele rezidențiale și industriale cu trafic intensiv, ceea ce înseamnă multe deschideri și închideri, uneori chiar succesive.

montaj automatizare poarta culisanta

Un kit complet include motor, fotocelule și accesorii

Un astfel de kit de montaj automatizare poartă culisantă conține un motoreductor (echipat cu unitate de comandă și programare), două telecomenzi, un set de fotocelule, o lampă de avertizare, precum și accesorii pentru instalare. Specificațiile sale tehnice sunt următoarele: putere motor – 120 W, forță motor – 700 N, viteză de deschidere – 0,16 metri pe secundă, temperatură de funcționare – între -25 și +55 de grade Celsius. Kit-ul are un design compact și adaptabil și este fabricat din materiale de calitate – roți din oțel masiv, cadru din aluminiu, capace din plastic ABS, limitator electromecanic cu protecție din cauciuc etc.

În concluzie, montajul unei automatizări de poartă culisantă îți va ușura misiunea atât în situația descrisă la începutul acestui articol, dar și în cazul în care, spre exemplu, aștepți oaspeți și nu va mai trebui să ieși din casă, eventual în frig sau ploaie, pentru a le deschide manual, ci pur și simplu vei apăsa pe butonul telecomenzii, dinăuntru, de la căldură.

Cât despre instalarea efectivă, aceasta trebuie efectuată de experți, pentru ca totul să meargă… “ca pe roate”, de fiecare dată. Până la urmă, o asemenea abordare, spre deosebire de situația în care iei problema în propriile mâini, îți va garanta economii importante de timp, bani și efort.

Adaugă un comentariu

Articole similare