(P) Prețul corect al mașinii second hand – 5 sfaturi pentru o tranzacție reușită

Nu fi tentat să alegi o mașină din târgul auto doar pentru că cel care vrea să ți-o vândă îți spune atât de multe lucruri frumoase despre ea. În fond, banii tăi trebuie cheltuiți pe un lucru de valoare, iar asta înseamnă o mașină pe care să te poți baza oricând. De aceea, atunci când decizi că vrei să cumperi un autoturism la mâna a doua, trebuie să pui în balanță prețul cerut și avantajele pe care ți le poate oferi pe termen lung.

Cum îți dai seama că își merită banii? Ce prețuri se mai vehiculează în același târg pentru un produs asemănător? Ce te face să crezi ca un preț mic înseamnă automat o afacere pe care tu ești incredibil de norocos să o închei? Dacă vrei să afli cum poți stabili un preț corect pentru o mașină second hand, noi îți oferim câteva sfaturi în această privință, sfaturi pe care le găsești chiar în rândurile de mai jos:

Prețuri estimative pentru mașini similare

Devalorizarea în timp a mașinii second hand

Starea generală a mașinii second hand

Istoricul mașinii second hand

Negocierea prețului cerut

Prețuri estimative pentru mașini similare

Așa cum spuneam și puțin mai sus, înainte de a bate palma pe prețul cerut, aruncă un ochi și peste alte anunțuri de vânzare asemănătoare. Fă-ți o idee despre prețul mediu al unei astfel de mașini second hand, stabilind clar o serie de parametri:

  • Kilometrajul mediu;
  • Anul mediu de fabricație;
  • Dotări asemănătoare.

Pentru astfel de situații, netul este cel mai bun prieten al tău, pentru că există o mulțime de site-uri la care ajungi doar prin câteva click-uri, pentru a-ți face o idee clară asupra unui preț mediu de achiziție.

Devalorizarea în timp a mașinii second hand

Mașinile second hand sunt supuse unei uzuri constante, obținute în toți anii în care aceasta a fost rulată. În mod normal, prețul pus corect pentru un autoturism SH ar trebui să reflecte acest lucru, însă ai fi naiv să crezi că vei găsi prea ușor un preț echitabil, plecând de la acest aspect.

Află de la noi că o mașină second hand, veche de mai bine de 2 ani și-a pierdut în tot acest timp aproximativ 50-60% din valoarea inițială. Iată o bornă de care te poți folosi, pentru a calcula un preț corect (raportat la cel de catalog) pentru mașina second hand pe care vrei să o achiziționezi.

Starea generală a mașinii second hand

Îți place că mașina pe care vrei să o cumperi este curată și la o privire mai atentă, chiar strălucește? Este un lucru total irelevant pentru o tranzacție reușită în târgul de mașini. Ține totuși cont de faptul că samsarii de mașini cred cu sfințenie în zicala prima impresie contează’, așa că vor face tot posibilul să îți vândă o imagine cât mai frumoasă a mașinii second hand pe care vrei să o cumperi. Ține cont de faptul că un spălat interior-exterior + polish poate crește prețul mașinii chiar și 1000 de euro. Deci ignoră partea de curățenie atunci când vrei să stabilești prețul corect pentru autoturismul din fața ta.

Istoricul mașinii second hand

Seria de sasiu îți poate spune dacă mașina pe care vrei să o cumperi a fost implicată în evenimente rutiere grave, dacă are kilometrajul modificat sau dacă a fost sau nu furată. În cazul în care mașina a fost lovită de foarte multe ori, prețul acesteia poate scădea semnificativ. De aceea, foarte multi vânzători refuză să ofere seria VIN a mașinii, din motive diverse. Cert este că o verificare în prealabil a istoricului mașinii poate echilibra foarte mult prețul cerut pe mașina second hand pe care vrei să o cumperi.

Negocierea prețului cerut

În cazul în care te-ai hotărât să cumperi o mașina second hand din târgul auto, negociază înainte să accepți prețul propus de vânzător. Chiar dacă pare ireal, află că foarte mulți vânzători să scadă cu prețul cu până la 20% din valoarea inițială, mai ales dacă ești dispus să plătești pe loc pentru mașina second hand pe care vreo să o cumperi. De aceea, trebuie să știi că o bună negociere are la bază folosirea argumentelor de mai sus, pentru a găsi motive valide astfel încât vânzătorul să revină cu o ofertă mai bună.

Dacă ai făcut în cele din urmă o afacere excelentă și vrei acum să cumperi și piese auto pentru aceasta, află că de pe autohut.ro poți comanda online o gamă întreagă de produse. De la anvelope auto la sisteme de frânare, de la uleiuri de motor la elemente de caroserie, o întreagă listă de piese auto îți stau la dispoziție, pentru a-ți transforma noua achiziție într-o mașină cu adevărat fiabilă.

Adaugă un comentariu