(P) Restricțiile de circulație pentru camioane în Uniunea Europeană, în variantă online

Restricțiile de circulație pentru camioane în Uniunea Europeană pot fi acum accesate online. Informațiile sunt de un deosebit ajutor pentru transportatori.

Activitatea șoferilor de camion sau companiilor de transport cu vechicule de mare tonaj depinde în mare măsură de restricțiile pe care țările Uniunii Europene le publică pentru camioane. În fiecare week-end sau în perioadele sărbătorilor legale, camioanele care tranzitează țările Uniunii Europene trebuie să ia o pauză.

De ce se impun restricții pentru camioane în Uniunea Europeană?

Restricțiile de circulație se impun vehiculelor cu o greutate maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, destinate transportului de marfă. Foarte puține categorii de transport de marfă sunt exceptate de la aceste regulamente (transport de marfa perisabilă, animale vii, etc). În general, restricțiile de circulație din Uniunea Europeană intră în vigoare în perioadele de week-end sau de sărbători legale din fiecare țară membră.

În aceste perioade se dorește oprirea transportului de marfă, pentru a face loc pe șosele autoturismelor care transportă cetățeni ce se deplasează în scop recreațional.

Restricțiile de week-end se suprapun de cele mai multe ori cu pauzele de 45 de ore pe care șoferii profesioniști sunt nevoiți să le efectueze săptămânal.

Unde pot fi găsite online restricțiile pentru camioane din Uniunea Europeană?

Este dificil pentru șoferi sau companiile de transport să consulte restricțiile de circulație impuse de fiecare țară membră UE. De aceea, pentru a fi la curent din timp cu toate noutățile, este recomandată studierea unui centralizator, cum este acesta: http://www.soferdetir.ro/restrictii-de-circulatie-pentru-camioane-in-uniunea-europeana

Astfel, analizând datele actualizate, se evită riscul primirii de amenzi usturătoare pentru camioanele românesti care tranzitează Uniunea Europeană.

Avantajele cunoașterii din timp a restricțiilor de circulație

Există foarte multe motive pentru care un șofer de camion ar trebui să cunoască din timp care sunt restricțiile de circulație din zilele următoare, pentru țările UE pe care intenționează să le tranziteze. Unul dintre aceste motive este evitarea neplăcerilor cauzate de încercarea de a găsi un loc de parcare pentru camion în ultima clipă. Orice șofer de camion cu o experiență minimă în domeniu cunoaște faptul că a devenit tot mai dificilă găsirea unui loc liber de parcare înaintea unei perioade cu restricții.

Un alt avantaj al verificării restricțiilor de circulație este reprezentat de faptul că se pot efectua re-rutări ale camioanelor, astfel încât să se evite opririle care pot duce la blocarea camioanelor pentru câteva zile.

Adaugă un comentariu

Articole similare