(P) Semnale că trebuie să schimbi compania de web hosting!

Performanțele unui business online depind de alegerile și investițiile pe care le facem, iar serviciile de web hosting de calitate joacă un rol major în economia succesului. Din nefericire, poate fi destul de dificil să apreciezi calitatea unui astfel de serviciu dacă nu ai cunoștințele necesare. Diversitatea de oferte este copleșitoare, motiv pentru care cele mai multe prime alegeri se dovedesc a fi greșite. Există nenumărate motive pentru care poate fi necesar să schimbi compania care-ți găzduiește site-ul în momentul de față. Iată cele mai importante semnale care ar trebui să-ți ridice semne de întrebare!

Asistență tehnică frecvent indisponibilă

Serviciile de web hosting sunt destul de delicate, astfel că pot apărea probleme neprevăzute în orice moment. Dacă nu deții cunoștințe tehnice, este imposibil să le rezolvi fără ajutorul specialiștilor. Dar dacă asistența tehnică nu este disponibilă în orice moment al zilei sau nu îți răspunde la mesaje sau la telefon, atunci te confrunți cu o firmă neserioasă și este momentul să cauți un alt furnizor. În general, firmele care oferă găzduire gratuită nu pun la dispoziție și servicii post-vânzare, dar chiar și cele care percep sume mari pentru un abonament pot fi neserioase. Unele dintre ele sunt dezinteresate, iar altele pur și simplu nu dețin cunoștințele necesare pentru a-ți rezolva problemele.

Securitatea site-ului este slabă 

Cu cât un site este mai bine securizat, cu atât este mai puternic. Iar unele dintre cele mai importante măsuri în acest sens se bazează pe eficiența companiei de web hosting. Din moment ce există din ce în ce mai multe programe malware și tentative de hacking, este esențial să colaborezi cu o firmă de web hosting ce deține măsuri de securitate de ultimă generație. Este foarte simplu să identifici o astfel de problemă. Spre exemplu, erorile 503 sunt semnale clare ale atacurilor DDoS. Dacă ai sesizat o astfel de problemă, este momentul să cauți un furnizor cu o rețea securizată, echipată cu sisteme de protecție DDoS. Pe plan local, unele dintre cele mai securizate servere sunt deținute de THC.ro, firma de web hosting Romania.

Site-ul tău este indisponibil frecvent

Momentele de indisponibilitate afectează în mod direct veniturile tale. Gândește simplu: cu cât site-ul tău este mai mult timp neconectat la server, cu atât vei pierde trafic și vânzări. Indiferent că vorbim de un magazin online sau site-ul de prezentare al unui cabinet stomatologic, această problemă este inacceptabilă. Dacă și tu te confrunți cu această situație, primul pas este să iei legătura cu firma de web hosting actuală. Administratorii de sistem se vor ocupa să identifice cauzele și vor remedia situația neplăcută. Dar dacă nu este un caz singular, ci persistă și după ce ai semnalizat problema, atunci este momentul să cauți un nou furnizor, dar de data aceasta cu garanția unui downtime de 99,99%.

Viteză de încărcare slabă

În 2020, un site care se încarcă greu nu va putea niciodată să ajungă la potențialul maxim. Utilizatorilor le plac site-urile rapide, iar majoritatea nu așteaptă mai mult de 2 secunde înainte să părăsească o pagină și să se îndrepte către competiție. Iar Google este de aceeași părere, tocmai pentru că experiența utilizatorilor este un factor crucial pentru a ocupa poziții bune în paginile cu rezultate ale căutărilor.

Multe business-uri optează în primă fază pentru găzduirea shared datorită costurilor reduse. Dar pe măsură ce un site evoluează, traficul crește, astfel că acest tip de web hosting nu mai reprezintă o opțiune. Este esențial să iei în calcul un nou plan de găzduire, care să ofere site-ului tău toate resursele de care are nevoie pentru a beneficia de o viteză de încărcare excepțională. Comunică acest aspect firmei cu care colaborezi sau îndreaptă-ți atenția către o nouă colaborare.

Adaugă un comentariu