(P) Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second-hand

De ce să cumpărați mașini second-hand?O mașină second-hand (fie că are 1.000 de km sau 100.000 de km) este mult mai ieftină decât aceeași mașină cumpărată nouă din parcare (evident). Ivu.ro, ne permite să găsim aceste mașini la cel mai bun preț. Citiți mai departe pentru a afla cum să deveniți un expert al procesului de cumpărare și vânzare a mașinilor second-hand.

Găsirea mașinii potrivite

Consultați întotdeauna mai multe surse online pentru a afla valoarea reala a unei mașinii. Acest lucru vă va oferi o idee mai bună despre cât ar trebui să plătiți pentru mașină, precum și o potențială putere de negociere pentru a reduce prețul.

Dacă nu sunteți familiarizat cu mașinile, vă sugerăm să găsiți un service care să facă o inspecție înainte de cumpărare. În acest fel, cunoașteți starea mecanică și o puteți folosi ca putere de negociere. Ceea ce trebuie să rețineți cu privire la toate sfaturile de cumpărare a mașinilor de ocazie este că trebuie să negociați întotdeauna.
Sfat pro: Majoritatea oamenilor se așteaptă la negocieri, așa că stabilesc un preț mult mai mare decât cel pe care și-ar dori să-l obțină cu adevărat.

Verificați de două ori dacă certificatul de înmatriculare este la zi. De multe ori, oamenii își vând mașina la un preț mic doar pentru că nu o pot verifica din cauza unui Check Engine Light sau a altor probleme.

Pregătirea pentru găsirea ofertelor corecte

Puteti incepe cu portalul de anunturi ivu.ro, intrati pe site, apoi faceți clic pe Anunturi auto’,iar ulterior pe Masini second hand’.
După ce vă salvați setările de căutare și reîmprospătați pagina, veți vedea toate vehiculele din zona dvs. care sunt de vânzare .
Sfat pro Salvați această pagină pe ecranul de pornire al telefonului și al computerului, astfel încât să aveți acces rapid la ea și să nu mai fiți nevoit să vă încurcați din nou cu setările.
Dacă aveți această pagină pe ecranul de pornire, o veți vedea mai des, ceea ce vă va reaminti să verificați anunțurile și, prin urmare, vă va crește șansele de a găsi o masina buna chiar si la mana a doua.

Contactarea vânzătorului

Nu uitați că aceste sfaturi pentru cumpărarea de mașini de ocazie se aplică pentru toate platformele cu vanzari auto, nu doar pentru ivu.ro. Când vând o mașină, cel mai mare lucru pe care îl urăsc este când oamenii mă întreabă “mai este mașina disponibilă?”.
Fiți politicos, dar nu irosiți timpul nimănui. Contactați cumpărătorul prin telefon atunci când este posibil. Dacă este o afacere de pomină, NU va dura pe ivu.ro. Telefonul este cea mai rapidă și directă metodă.
Atunci când cumpăr o mașină, mă uit la persoana care îmi vinde mașina la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, decât la mașina în sine. În principal, îmi arată ce fel de tratament și istoric de service a primit mașina. Dacă persoana era mai în vârstă, vorbea inteligent și părea înstărită, am constatat că, de cele mai multe ori, mașina era în stare excelentă.

Cele mai importante întrebări pe care trebuie să le puneți:
“De cât timp aveți mașina?”
“Ce fel de întreținere ați făcut cu mașina”
“De ce vindeți mașina?”
“Există scurgeri sau probleme mecanice majore?”

Puneți aceste întrebări la telefon și încercați să vă faceți o idee generală despre starea mașinii înainte de a merge să o vedeți, mai ales dacă este o distanță mare.
Economisirea timpului este esențială, ați fi surprins de câte ori oamenii spun “Mașina este impecabilă” pe anunț. Punând aceste întrebări vă permite să determinați dacă sunt sinceri.
Stabiliți o întâlnire pentru a vedea mașina dacă simțiți că informațiile pe care le-ați adunat despre aceasta corespund cu ceea ce căutați.

Pregătiți-vă să vă întâlniți și să faceți un test drive.

Când mă întâlnesc cu un vânzător, întotdeauna aduc:
Instrumentul de scanare pentru monitoare / coduri
Lanternă puternică
Oglindă pivotantă și extensibilă pentru a verifica dacă există scurgeri
Odata ajuns la fata locului fac si o verificare Car-Vertical

Înainte de întâlnire
 
Verificați dacă vânzătorul are actele necesare, dovada de înmatriculare și certificatul de poluare (dacă este cerut de stat). Deși nu este necesar, imprimați o copie a formularului de vânzare.
Asigurați-vă că aveți fondurile pregătite sau că aveți acces instantaneu la ele în forma de plată pe care vânzătorul o preferă.

Atunci cand face test drive asigura-te ca motorul este rece pentru a obține o analiză completă. Aceasta este o parte esențială a listei de verificare a inspecției mașinilor de ocazie!

Adaugă un comentariu