(P) Siguranța micuților în trafic are prioritate: Cum îi transportăm pe cei mici în siguranță cu mașina?

Odată cu sosirea celor mici pe lume, întreg universul nostru se schimbă radical, iar atenția noastră gravitează desigur în jurul acestora, pentru că este absolut firesc să ne dorim să le oferim tot ce este mai bun. O situație de-a dreptul provocatoare pentru părinți este în general reprezentată de prima călătorie cu bebelușul în mașină. Lucrurile devin și mai complicate însă dacă aceasta călătorie are loc la o distanță considerabilă de casă, pentru ca pe parcurs, pot apărea numeroase situații noi, ce trebuie gestionate rapid și eficient. Transportarea bebelușilor cu mașina este o responsabilitate uriașă, de aceea este esențial ca înainte de a face acest lucru, să ne informam temeinic și să facem toate achizițiile care se impun.

Transportarea copiilor cu mașina este un proces ce presupune mai înainte de toate câteva achiziții importante, în absenta cărora, riscăm amenzi usturătoare, dar mai presus de orice, putem pune în pericol sănătatea celui mic. Astfel, dacă urmează să călătorești cu micuțul, chiar și pe distante mai scurte, este recomandat să ții cont de câteva lucruri esențiale precum:

Montarea scaunului/scoicii auto

Un produs absolut indispensabil pentru siguranța celor mici este reprezentat de clasicul scaun sau scoică auto. Așa cum bine știm, la o vârstă fragedă, copiii nu pot fi transportați cu mașina fără a utiliza un scaun sau o scoică auto, pentru ca dincolo de faptul că ne putem alege cu amenzi uriașe, putem chiar pune în pericol viața celor mici. Scaunul auto trebuie ales cu mare atenție și numai în concordanță cu vârsta și înălțimea copilului, pentru că o alegere greșită poate pune probleme mari în materie de siguranță.

Adaptarea stilului de condus

Un alt aspect important este acela de a ne asigura că adoptam întotdeauna un stil de condus cât mai preventiv, în special atunci când cei mici se află în mașină. Manevrele periculoase și agresivitatea în trafic cresc exponențial riscul accidentelor și din nefericire, copiii sunt adesea cei mai vulnerabili. Un stil de condus preventiv îți oferă posibilitatea de a evita mult mai bine situațiile neprevăzute din trafic.

Organizarea corectă a bagajelor

Dincolo de aspectele ce țin de alcătuirea propriu-zisă a bagajelor, este important să se aibă în vedere și detaliile ce țin de buna organizare a obiectelor ce le transportăm cu noi. Astfel este recomandat să se utilizeze un organizator auto, unul dintre cele mai practice accesorii auto în acest sens unde să îi pui la dispoziție jucăriile, în loc se le lași împrăștiate pe banchetă. Același lucru îl putem spune și despre clasicele accesorii de machiaj, produse de îngrijire sau alte lucruri pe care le transporți. Fiind împrăștiate pe banchetă, în cazul unui impact, acestea pot zbura în toate direcțiile și îl pot răni pe micuț. Cu atât mai puțin aceste lucruri trebuie lăsate la îndemâna copilului.

Asigură-te că micuțul se simte confortabil în mașină

Chiar dacă acest aspect nu are o legătură directă cu siguranța, confortul celui mic atunci când alegem să călătorim este un aspect deosebit de important. Astfel, îți recomandăm să alegi un scaun auto de calitate, să faci popasuri în mod constant pentru a verifica cum se simte bebelușul, dar și să eviți pe cât posibil, călătoriile foarte lungi.

Adaugă un comentariu

Articole similare