(P) Soluții inteligente pentru o depozitare eficientă în garaj

Scule, unelte, anvelope de vară, jante, cutii frigorifice, accesorii pentru vehicul, sticle de ulei de motor, antigel sunt doar câteva dintre obiectele indispensabile, pentru care trebuie să găsești un loc în garaj…este nevoie să descoperi soluții inteligente pentru depozitarea. Cum organizezi cât mai eficient obiectele şi consumabilele auto? Cu puţină imaginaţie şi câteva elemente potrivite, poți amenaja un garaj perfect. Iată câteva dintre acestea.

Ce poți alege pentru depozitarea obiectelor mici – șuruburi, becuri, lucruri mărunte?

Obiectele mărunte pot fi bine organizate. Nu este recomandat să fie lăsate la voia întâmplării, deoarece se va crea senzaţie de dezordine. În plus îţi va fi greu să găseşti lucrurile când vei avea nevoie se ele. Pentru a le ține organizate și pentru a avea în orice moment la îndemână ceea ce îți este necesar, poți folosi cutii de depozitare rezistente de diverse dimensiuni pe care să le pui pe rafturile din garaj. Organizează obiectele mărunte pe categorii şi creează etichete. Astfel vei identifica cu uşurinţă obiectele de care ai nevoie.

Ce soluţii există pentru anvelope şi obiecte voluminoase?

Nicio variantă nu este mai potrivită decât alegerea unor etajere de perete rezistente pentru a ține anvelopele şi jențile în stare impecabilă şi organizate. Alături, pe aceste etajere pot păstra foarte bine și micile cutii în care depozitezi diverse articole mici.
Optează pe etajere realizate din materiale solide, cu sisteme de prindere pe perete inteligente. Alegând astfel de soluții poți beneficia de organizare optimă pe verticală. Etajerele cu cadre metalice şi rafturi metalice sunt cele mai eficiente soluţii pentru garaj, însă poţi miza şi pe variante din lemn sau pe cele cu cadru metalic şi poliţe din PAL, dacă îţi doreşti să creezi un ambient cu estetica plăcută. Astfel de soluții sunt rezistente, permiţând depozitarea şi păstrarea eficientă a obiectelor voluminoase sau grele.

Dar pentru alte obiecte?

Trebuie să recunoaştem că mulți folosesc spațiul din garaj pentru a păstra jucăriile de exterior ale copiilor. Trotineta, sacul cu role, bicicleta, placa de skateboard sunt câteva dintre obiectele ce îşi găsesc locul în garaj. Pentru acestea poţi crea o zonă specială sau poţi miza pe suporturi suspendate. Nu trebuie să ai un garaj spaţios, ci doar să găseşti soluţiile potrivite. Există numeroase tipuri de suporturi metalice sau realizate din materiale speciale pot fi integrate cât mai natural în decorul garajului.

Cum alegi accesoriile de depozitare potrivite?

Accesoriile de depozitare potrivite sunt mai ușor de ales atunci când îți definești nevoile și preferințele pe care le ai. Alege cutii de depozitare în funcție de articolele pe care dorești să le depozitezi, în funcție de spațiul de care dispui sau de dimensiunea articolelor pe care dorești să le depozitezi, în funcție de stilul încăperii în care dorești să folosești accesoriile, mai ales dacă este vorba despre accesoriile pe care le lași la vedere, de materialul acestora sau de rezistența pe care o au. Trebuie să ţii seama că în garaj poate fi un ambient umed, deci este indicat să alegi cutii din plastic, rafturi metalice supuse tratamentelor speciale, care îşi păstrează caracteristicile şi aspectul în timp.

Sursa de imagine: trekandshoot / Shutterstock.com

Adaugă un comentariu

Articole similare