(P) Tipuri de finanţare auto rulate – Condiţiile unei colaborări transparente şi avantajoase

Companiile care acordă finanţare pentru auto rulate simplifică din ce în ce mai mult procesul de obţinere a creditelor sau leasingului în vederea achiziţionării maşinii. Prin urmare, a fi la curent cu aceste variante de finanţare implică documentarea şi cunoaşterea condiţiilor de acordare şi a prevederilor contractuale, pentru alegerea celei mai optime soluţii.

Avantaje achiziționării unui autoturism rulat

Deoarece valoarea maşinilor se depreciază mult în primii ani, se recomandă ca la achiziţionarea maşinilor second hand să se evite modelele foarte vechi. Un auto rulat vechi înseamnă deseori un număr mare de kilometri parcurşi, piese auto de înlocuit mai greu de găsit, costuri mari pentru întreţinere şi eventualele reparaţii. Totuşi, avantajele achiziţionării unei maşini rulate, atunci când modelul este actual şi are un kilometraj mic, sunt cele care conving un număr mare de şoferi şi pasionaţi auto:

  • preţ considerabil mai mic decât acelaşi model nou;
  • produse financiare pentru susţinerea achiziţionării în rate accesibile pentru toate categoriile de clienţi;
  • posibilitatea de a conduce automobilul visat, pe care şoferii nu şi l-ar permite de la reprezentanţa mărcii, nou.

Forme de finanțare pentru un autoturism rulat

Formele de finanţare pentru achiziţionarea bunurilor de mare valoare, precum autoturismele – inclusiv acele credite rapide nebancare sau operațiunile comerciale de leasing auto rulate -, nu sunt un subiect necunoscut pentru nicio categorie de clienți, persoane fizice sau persoane juridice. Tuturor celor care vor avea nevoie la un moment dat de un credit în rate sau leasing pentru cumpărarea unei maşini le este recomandat să urmărească periodic noutăţile în domeniu, pentru a se asigura că îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Specialiştii în domeniu recomandă ca înainte de orice colaborare de acest tip, clienţii solicitanţi să comunice eficient şi în detaliu cu reprezentantul IFN-ului ales, spre a înţelege complet condiţiile de acordare pentru fiecare produs financiar, precum şi responsabilităţile care le revin, odată ce finanţarea este acordată şi investită în automobilul dorit. Chiar şi pentru persoanele novice în domeniul auto, există suficiente informaţii pentru a colabora cu companii – instituţii financiare nebancare – de încredere.

De ce leasing pentru un autoturism SH? Simplu de dedus!

Condiţiile de obţinere nu impun condiţii dificil de îndeplinit – vârsta de cel puţin 21 de ani, cetăţenie română şi un minim de 20% din valoarea totală a autoturismului. Foarte important, în cazul unor IFN-uri, precum Mogo, eligibile pentru credite rapide pot fi şi persoanele cu un istoric negativ în Biroul de Credit.

Mai mult decât atât, la Mogo solicitanţii pot să beneficieze şi de varianta de amanet auto. Concret, clientul va putea să amaneteze autoturismul pe care îl deţine deja, pentru a obţine creditul necesar achiziţionării unui alt automobil. Pe toată perioada rambursării creditului va putea să ruleze autoturismul amanetat, ceea ce înseamnă că în discuţie nu intră o formă de amanet clasic. De astfel, acest tip de credit poartă denumirea de Leaseback – o opţiune de finanțare sigură, reglementata de BNR.  

În concluzie, opțiuni de finanțare pentru achiziționarea autoturismului dorit există. În plus, acestea sunt deosebit de avantajoase. Singura condiție constă în alegerea optimă a instituției financiare care asigură finanțarea.

Adaugă un comentariu