(P) Tipuri de piscina si intretinerea acestora, pe intelesul tau !

Atunci când locuiești la casă, din amenajarea curții parcă nu are voie să lipsească o piscină. Este perfectă pentru zilele toride de vară, pentru o distracție în familie sau alături de prieteni. Te-ar tenta și pe tine una, dar nu știi care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Nu-ți face griji, suntem aici pentru tine, pentru a-ți veni în ajutor cu informațiile de care ai nevoie!

La vară, e soare…

Atunci când vine vorba despre piscine, majoritatea dintre noi se gândesc că sunt doar de două feluri: de piatră și gonflabile. De fapt, există mai multe tipuri de piscină, pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos. De asemenea, nu uita că pentru a te bucura cât mai mult de piscina ta, trebuie să ai grijă și de întreținerea corespunzătoare a acesteia. Prin urmare, hai să vorbim, pe scurt, despre tipuri de piscina si intretinerea acestora.

Piscina demontabilă

Nu te tentează ideea de a săpa o piscină în pământ, doar pentru că vrei să te răcorești vara? Atunci piscine demontabilă este ceea ce ai nevoie. Este perfectă deoarece apa se încălzește rapid, nu trebuie excaval solul pentru a fi montată, iar marginea înaltă a acesteia previne multe accidente. După ce vara a trecut, piscina de demonstează ușor, fără ca în acel loc să rămână urme.

Piscina încastrată

Este alegerea perfectă pentru cei cu o curte generoasă, și care adoră să se distreze. Este ceva mai costisitoare, pentru că este nevoie de un utilaj care să sape groapa unde va fi amenajat bazinul. Dar rezultatul final va merita din plin investiția, pentru că toată familia o va adora, cei mici vor învăța să înoate bine, iar distracția va fi mereu la ea acasă.

Piscine cu pereți de oțel

Pereții de oțel ai acestei piscine sunt foarte stabili, dar și flexibili, așa că rămâne la latitudinea ta dacă vrei o piscină demontabilă sau una îngropată. Spre deosebire de alte tipuri de piscine, aceasta este mult mai avantajoasă din punctul de vedere al prețului, și nici montajul nu este foarte complicat.

Piscină din polistiren

Sună ciudat, nu-i așa? De fapt, sunt chiar în tendințe, și au mai multe avantaje care te-ar putea să fie potrivite și pentru tine. Astfel, se montează foarte ușor, blocurile de polistiren oferă o bună izolare termică, nu cântărește mult și sunt foarte rezistente la umezeală. Sună perfect, nu-i așa?

Piscina gonflabilă

Acest tip de piscină este perfectă pentru cei care vor să se distreze, dar nu vor să petreacă mult timp cu montajul unui astfel de bazan. Se montează foarte rapid, iar după ce operațiunea s-a încheiat, ai liber la distracție. Sunt preferate de cei care nu au o curte prea generoasă, dar vor să se bucure de avantajele unei piscine pet imp de vară.

De ce ai nevoie pentru întreținerea piscinei

Indiferent spre care tip de piscină ți-ai îndreptat atenția, trebuie să ai grijă la lucrările de întreținere a acesteia. Specialiștii îți spun și care sunt elementele care nu trebuie să lipsească de la o piscină, pentru ca tu și cei dragi ție să vă bucurați cât mai mult de investiția făcută.

Filtrul

După cum îi spune și numele, este responsabil pentru filtrarea apei, adică să nu permită impurităților să ajungă în piscine. Cele mai multe dintre modele de piscine sunt prevăzute cu instalații de filtrare, din care nu lipsește nisipul filtrant. De aceea, dacă încă nu te-ai hotărât spre care tip de piscină să optezi, recomandarea specialiștilor este să alegi una cu nisip filtrant, și nu una cu cartuș filtrant. Avantajele celei care folosește nisipul sunt net superioare: calitatea filtrării este la superlativ, iar nispul nu trebuie înlocuit atât de repede. O dată la doi ani este suficient, și nici nu costă prea mult.

Preparate chimice pentru tratarea apei

Pare ceva destul de complicat, cel puțin la prima vedere. De fapt, lucrurile nu sta deloc așa, și nici nu este foarte scump. O soluție bună este folosirea apei de la rețea pentru a umple piscina, deoarece este deja tratată chimic și mecanic. Dacă nu se poate, nicio problemă, există numeroase substanțe care pot fi folosite în acest sens. Atenție însă: respectă întocmai instrucțiunile de utilizare acestora care sunt trecute pe ambalajul produselor, și nu va avea loc niciun incident neplăcut. În caz contrar, riscul îți aparține. În cazul în care ți se pare prea complicat, nu ezita să apelezi la specialiști în domeniu, care vor ști cum să procedeze, pentru ca tu să te bucuri doar de distracție!

Sistem de curățare

De regulă, piscinele sunt dotare cu un sistem manual de curățare a piscinei. Și, dacă prima dată ți s-a părut o plăcere, după un timp lucrurile se pot schimba. Prin urmare, un aspirator automat care să curețe piscina nu este o variantă pe care să o ignori din start. Aici sunt două variante: prima se referă la un un aspirator hidraulic, care curăță doar fundul piscine, dar și nu și pereții sau scările. Este perfect pentru acele piscine care nu sunt foarte mari, este convenabil la preț, și curăță foarte bine.

Cel de-al doilea tip de aspirator pentru piscine este cel electric, perfect pentru bazinele de mari dimensiuni, sau care au fundul în pantă.

Acum, ești puțin mai edificat despre tipurile de piscină, dar și operațiunile de bază pe care trebuie să le efectuezi pentru întreținerea acestora. Dacă ești hotărât că vrei o piscină, începe să studiezi ofertele și începe cât mai curând lucrul. Până la vară nu mai este chiar atât de mult timp!

Adaugă un comentariu