(P) Tot ce trebuie să știi dacă îți dorești să conduci o motocicletă

Dacă îți dorești o motocicletă și ești în etapa de informare, ți-am pregătit un ghid rapid cu informații utile pe care trebuie să le ai în vedere. Conducerea unei motociclete este o experiență unică, dar implică și responsabilitate.

Iată câteva lucruri importante de știut:

1. Permisul de conducere

Cel mai important aspect este permisul de conducere, deoarece fără acesta nu poți merge cu motocicleta. Vei avea nevoie de un permis de conducere de categoria A și, pentru a-l obține, trebuie să treci, bineînțeles, printr-o perioadă de instruire și examinare (teoretică și practică).

2. Întreținerea periodică

Atunci când vine vorba de întreținerea motocicletei, trebuie să asiguri verificarea periodică a vehiculului în intervalul prevăzut de lege. Pe lângă ITP, vei avea nevoie de câteva produse esențiale pentru întreținere. De exemplu, ar trebui să ai în garaj un spray pentru lanțul motorului, deoarece îl protejează de coroziune. Pe lângă acesta ar fi bine să ai un antigel bun, lichid de frână și ulei pentru motor. Așadar, pe lângă costurile achiziționării unui astfel de vehicul, trebuie să te gândești și la cheltuielile de întreținere.

3. Echipament de protecție

Nu este indicat să parcurgi nici măcar distanțe scurte fără echipament de protecție. Prin urmare, casca și costumul de motociclist nu trebuie să-ți lipsească. Acestea nu numai că te protejează de accidentări, dar sunt utile și atunci când vremea este mai rece. Te protejează de vânt și sunt impermeabile. Mănușile și cizmele sunt la fel de importante, iar distribuitorii de echipamente moto îți pun la dispoziție o gamă variată de produse astfel încât să fie potrivite pentru tine atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Potrivit Topspeed, cizmele și mănușile sunt cele mai importante piese din echipamentul unui motociclist.

4. Alegerea modelului potrivit

Motocicleta potrivită trebuie să corespundă cu stilul tău de viață și cu preferințele în materie de traseu. Dacă ești adeptul off-roadului, nu vei putea merge pe un teren accidentat cu o motocicletă de stradă. Pe de altă parte, dacă îți dorești un vehicul cu care să te deplasezi rapid prin oraș, vei avea nevoie de o motocicletă standard. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este înălțimea ta. Pentru a sta confortabil în timpul deplasărilor, optează pentru un model care să ți se potrivească și din acest punct de vedere.

În concluzie, dacă vrei să devii motociclist, este esențial să fii bine pregătit și informat. După ce ai obținut permisul de conducere, alege-ți modelul preferat în funcție de nevoile și preferințele tale, dar și un echipament pe măsură. Nu în ultimul rând, ține cont de întreținerea periodică a vehiculului, atât prin verificările impuse de lege, cât și prin cele efectuate acasă, folosind produse speciale.

Sursa: Pexels

Adaugă un comentariu