(P) Tu știi să îți alegi uleiul potrivit pentru mașină?

Alegerea tipului de ulei pentru motorul mașinii poate ridica probleme. Dacă în unele cazuri consultarea cărții tehnice a mașinii pentru a determina ce tipuri de substanțe sunt recomandate este edificatoare, alteori nici acest pas nu ajută. Se va ține cont desigur de motorul mașinii, de combustibil, dar cum piața oferă numeroase branduri, va fi destul de complicată alegerea.

La modul general valabil, orice deținător auto trebuie să știe să facă alegeri calitative pentru mașina  și intreţinerea acesteia. Sunt necesare anumite repere în acest sens.

Uleiurile BELCO de la Quartz Auto

BELCO este un brand de renume, cu recunoaștere internațională și de origine belgiană. Produce diverse tipuri de lubrifianți de calitate. După ani și ani, misiunea acestui brand continuă să fie aceeași, realizată însă la un nivel mai extins și eficient. Produsele de marcă BELCO se regăsesc peste tot în lume. Ceea ce recomandă, de asemenea acest brand ţine de diversitatea în sine de produse, întrucât produce uleiuri industriale, de motoare, transmisie, hidraulice, pentru sectorul agriculturii, industriei şi nişei de construcţii etc.

Pentru cei care încă nu știu, quartzauto.ro este distribuitor autorizat în România pentru aceste uleiuri. Deține o gamă variată a acestora, de cantități diferite de asemenea. Sunt recomandate celor care dețin autoturisme cu motor pe benzină cât și DIESEL, fiind cunoscute ca uleiuri de înaltă performanță.

Quartz Auto prin rețeaua sa de magazine este cunoscut ca sursă complexă pentru orice pasionat auto. Un astfel de magazin este un bun popas pentru oricine, oricât de nouă sau veche ar fi mașina sa, întreținerea fiind absolut necesară. Practic este că deține tot ce este posibil în materie de produse și accesorii ale nișei, acoperind în mare parte nevoile uzuale, de la electronice la elemente de caroserie, uleiuri, baterii etc.

De ce uleiurile BELCO

Trebuie să existe o cunoaștere a elementelor ce fac diferențele între tipurile de ulei, pentru a înțelege că aceste uleiuri BELCO ating pragul de sus privind calitatea. Iată despre ce este vorba:

Compoziție

Cele mai ieftine uleiuri de motor sunt cele minerale. Însă se și deteriorează rapid. O clasă de mijloc este cea a uleiurilor semi sintetice, în timp ce calitatea superioară înseamnă uleiuri sintetice. Asta înseamnă o formulă performantă, uleiuri produse doar în laborator, ce conțin și aditivi ce îi prelungesc și durata de viață. BELCO poate fi o soluţie pentru oricare dintre cerinţe.

Compatibilitate

Uleiurile se împart și în clase privind compatibilitatea. Unii producători țin cont specific de anumite mașini pentru care produc un anumit tip de ulei.

Cele de la BELCO sunt universal valabile, suficient de bune pentru acele mașini ce dispun de filtru DPF sau nu. Recomandarea este de a le folosi la mașini mai noi, de tip EURO 4 sau 5. În orice caz, fiecare tip de ulei de la BELCO face mențiuni care să îi ajute pe necunoscători.

Indicele SAE

Aici este vorba despre vâscozitatea uleiului și despre o alegere ce va influența pornirea mașinii și în condiții de iarnă geroasă. Pentru România, recomandarea este de regulă de uleiuri cu un calificativ de 5W-30, 10W-40 sau 15W-40.

Desigur că și din acest punct de vedere BELCO este potrivit, asigurând o pornire ușoară chiar și în condiții de iarnă. Există opțiuni, după cum se arată și în gama de la Quartz Auto, de uleiuri de tip 5W, de 75 sau 80W, 15W etc.

Raportul calitate-preț

Pentru că mai toată lumea va fi în căutare de ieftin și bun, uleiurile de calitate vin să combată această poveste. Prețul este unul justficabil având în vedere efectul obținut în funcționarea impecabilă a mașinii.

Pentru uleiurile BELCO există mai multe sortimente, dar și cantități, astfel că o opțiune de acest gen înseamnă calitate la preț accesibil.

Pentru ca la cei 10.000 de km parcurși este recomandat a verifica uleiul, pentru că interesul este autonomia motorului, uleiul ales este mai mult decât o achiziție. Se completează cu necesitatea de a pune calitatea pe primul loc, oferind mașinii fix ce trebuie. Uleiurile sunt practic și o protecție împotriva uzurii, oferind durabilitate motorului chiar și când condițiile meteo nu sunt cele mai plăcute. Așadar trebuie să existe un interes ca alegerea tipului de ulei să fie ce trebuie.

Pentru achiziții BELCO și nu numai Quartz Auto dispune de stoc, fie în magazinele fizice, fie online.

 

    Florin says:

    Recomand, este ff bun.

Adaugă un comentariu