(P) Turbosuflanta nouă versus recondiționare turbosuflantă

Turbosuflanta, sau turbina auto, este un sistem care folosește o parte dintre emisiile de gaze ale motorului cu scopul de a crește presiunea de admisie și implicit puterea motorului. Datorită ultimelor norme în ceea ce privește poluarea mediului înconjurător, turbina este o piesă extrem de importantă din structura autoturismului, deoarece se reduc astfel emisiile de gaze
Având în vedere că la motor combustia internă se bazează pe oxigen, cu ajutorul turbosuflantei se produce și mai mult oxigen ducând la o putere mai mare a motorului. Puterea motorului poate crește chiar cu 50%-75% datorită turbosuflantei. Aceasta se învârte cu viteze extrem de mari, care pot ajunge la 160000 de rotații pe minut și furnizează suficient aer pentru motor.

Fiecare lucrare de reparație a turbosuflantei este unică astfel că trebuie tratat cu maximă seriozitate și nu se poate merge pe un plan predefinit. Este necesară o diagnosticare corectă și după stabilirea problemelor reale apărute la turbosuflantă să se aplice planul de reparare și recondiționare.

Care sunt problemele care pot apărea la o turbosuflantă?

Ca orice altă piesă din mașina ta, turbosuflanta poate să fie avariată din diferite cauze, iar lipsa funcționării acesteia are repercusiuni asupra motorului. Astfel că printre cele mai întâlnite avarii care pot apărea la turbosuflantă sunt cele datorate uzurii din cauza timpului și a neîntreținerii corespunzătoare a vehiculului, prin pătrunderea unui corp străin în interiorul acesteia sau prin lipsa ungerii lagărului turbosuflantei. Un caz special poate fi acela în care avaria apare din cauza supraturării motorului care apare în urma autoalimentării cu ulei.

Pentru a împiedica avarierea acesteia este important să îi asiguri o întreținere corespunzătoare, prin curățarea tubulaturii de admisie și a intercoolerului. Dacă totuși apar avariile trebuie să știi că acestea se pot remedia. Alege să faci acest lucru într-un service autorizat, cum ar fi https://www.turboservice.ro , pentru a fi sigur că beneficiezi de servicii de calitate, de recondiționare turbosuflantă și chiar reparație turbosuflantă. Chiar dacă cei mai mulți proprietari de autovehicule aleg varianta de a cumpăra una nouă, trebuie să știi că poți efectua o reparație turbină auto și dacă aceasta se face cu tehnologie de ultimă generație vei putea folosi această turbosuflantă mult timp după reparație.

Cum îți dai seama că ai probleme cu turbosuflanta și cât costă să o repari?

Modificările pe care le poți sesiza la mașina ta atunci când apar probleme la turbosuflantă sunt de genul lipsei puterii la motor, mașina scoate un fum negru, mai ales atunci când accelerezi, se aude un șuierat, care la început poate apărea doar la accelerare însă în timp se va uzi și în timpul mersului. Alegând varianta de a cumpăra o nouă turbosuflantă vei cheltui o sumă importantă de bani. Astfel că poți alege varianta reparării și recondiționării acesteia.

Prețul pentru repararea turbosuflantei este în mod sigur mai mic decât cel pe care la-i da pentru a achiziționa una nouă, însă trebuie să știi că aceasta este influențată de gravitatea problemei apărută la turbosuflantă, de modelul și marca autoturismului. Repararea turbosuflantei necesită o atenție sporită și o muncă manuală extrem de precisă, astfel încât se recomandă reparația acestora doar în service autorizat și doar de către specialiști. Poți să te deplasezi la un service când întâmpini una dintre situațiile descrise mai sus și să ceri o diagnoză, care poate fi gratuită, urmând apoi să repari turbosuflanta și să îți repui mașina pe roți.

Adaugă un comentariu