(P) Un avocat din Iași te poate ajuta cu adevăratele probleme în trafic

Nici chiar cel mai bun șofer nu este perfect, astfel că în viața oricui pot să apară evenimente nedorite, precum accidentele rutiere. În funcție de gravitatea lor, acestea pot să aibă urmări extrem de serioase, astfel că este indicat ca, atunci când te afli într-o astfel de situație nedorită, să apelezi – dacă ești din regiunea Moldovei – la serviciile unui avocat din Iași.

Acuzații ce pot fi formulate în cazul accidentelor rutiere

Atunci când se produce un astfel de eveniment neplăcut, e posibil să apară mai multe tipuri de acuzații, în funcție de modul în care s-a petrecut accidentul, precum și de urmările acestuia. După cum îți poate explica un avocat Iasi, cele mai frecvente acuzații sunt cele ce urmează:
• conducere sub influența băuturilor alcoolice;
• conducere sub influența unor substanțe stupefiante;
• distrugere din culpă;
• părăsirea locului accidentului;
• vătămare corporală din culpă;
• ucidere din culpă.

Indiferent dacă ești acuzat că ai comis una dintre aceste infracțiuni sau, dimpotrivă, ești parte vătămată și ai avut de suferit de pe urma lor, poți să beneficiezi de sprijin din partea unui avocat din Iași.

Fiecare infracțiune în parte poate să aducă o varietate de pedepse. De pildă, conducerea sub influența alcoolului se poate solda fie cu o amendă, fie cu închisoare de până la 5 ani.

În acest caz, Codul Penal prevede următoarele: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive poate să ducă, de asemenea, la același tip de pedepse. Dacă însă o astfel de infracțiune este comisă de o persoană care efectuează transport public de persoane, de substanțe sau de produse periculoase ori dacă autorul se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere, atunci pedeapsa acordată este de închisoare între 2 și 7 ani.

În fiecare dintre aceste cazuri – precum și în multe altele – diferența între pedeapsa minimă și cea maximă poate fi făcută tocmai de modul în care ești reprezentat de un avocat din Iași specializat în astfel de probleme legislative.

Prevederi legale esențiale în caz de accident

În momentul în care s-a produs un accident, un specialist îți poate explica principalele prevederi legale, a căror cunoaștere îți poate fi de mare folos. De exemplu, este util să cunoști situațiile în care despăgubirile morale și materiale sunt plătite de asigurator, de Fondul de Garantare sau de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.

Orice persoană care suferă o vătămare corporală ca urmare a unui accident rutier are dreptul la repararea prejudiciilor morale și materiale. În cazurile cele mai grave, atunci când evenimentul s-a soldat cu un deces, simplele daune materiale nu pot să acopere suferința familiei îndoliate.

Aceste cazuri mai sensibile sunt cele în care ai cea mai mare nevoie de consilierea oferită de un avocat Iasi, care te poate susține în mai multe feluri, precum redactarea, depunerea și susținerea plângerilor, precum și a denunțurilor, memoriilor și oricărui alt tip de documente necesare.

Când te confrunți cu probleme, apelează întotdeauna la cei mai buni specialiști în Drept! Astfel, legea va deveni aliatul tău și vei putea să depășești cu bine orice încercare!

Adaugă un comentariu

Articole similare