(P) Unde te informezi când cumperi o mașină la mâna a doua?

Cumpărarea unei mașini la mâna a doua este de cele mai multe ori o acțiune stresantă pentru că nu cunoaștem vânzătorul și vom avea numeroase îndoieli legate de calitatea autovehicului și de informațiile care ne sunt prezentate.

Pagina web https://www.verificareavin.ro/ vine în ajutorul șoferilor români care doresc să achiziționeze o mașină second-hand, însă înarmați cu informații despre istoricul vehiculului.

Aveți nevoie de numărul VIN sau seria de șasiu a mașinii de vânzare – abrevierea vine din limba engleză Vehicle Identification Number. Numărul VIN este o combinație de caractere unică atribuită autovehicului de către producător. Acest număr este format din 17 caractere (litere și cifre) și permite identificarea fiecărui autovehicul. Deci, dacă sunteți interesat de istoricul autovehiculului pe care dorești să-l cumpărați, verificați numărul VIN.

Acest număr vă permite să aflați o mulțime de informații despre mașină. În primul rând, veți descoperi dacă autovehiculul este furat sau nu, apoi date despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul mașinii poate codifica, în numărul VIN, destinația pieței de desfacere a autovehiculului. Foarte important, numărul VIN îți permite să parcurgi istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/ sau eventuala inundație a mașinii.

Un alt aspect la care cumpărătorii sunt atenți, dar pot fi ușor păcăliți, este kilometrajul mașinii. Se știe că în unele situații ar putea fi modificat fraudulos pentru a păcăli cumpărătorul. Un raport pe baza numărului VIN generat prin site-ul https://www.verificareavin.ro/ v-ar putea dezvălui numărul real de kilometri.

De asemenea, chiar dacă veți ști această informație, ea trebuie corelată cu destinația pe care a avut-o o mașină. Va fi mai uzată dacă a fost utilizată ca taxi și mai puțin dacă a fost folosită strict pentru uz personal. Ați putea avea aceste date prin numărul VIN.

Sunteți curioși să vedeți fotografii ale mașinii? Uneori, raportul VIN poate descoperi în bazele de date astfel de imagini ale viitoarei dumneavoastră mașini.

Iată câte beneficii aduce un document cu istoricul mașinii, generat prin site-ul nostru.

Veți cumpăra mașina la mâna a doua mai informat sau poate vă veți răzgândi justificat aflând informații care nu v-au fost dezvăluite de către vânzător.

Adaugă un comentariu