(P) Vrei o boxă portabilă? Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când o cumperi

Dacă iubești muzica, cu siguranță îți dorești să o ai cu tine peste tot. Chiar dacă laptopul sau telefonul mobil au înglobate difuzoare bune, acestea nu pot reda sunetele așa cum o face o boxă dedicată.

O boxa portabila este, așadar, o achiziție pe care merita să o faci dacă obișnuiești să călătorești mult și vrei să ai mereu acele momente în care să te bucuri de muzică de bună calitate.
Boxele portabile moderne sunt puternice, au un sunet clar, sunt ușoare și vin la pachet cu o mulțime de dotări care îți ușurează viața. De regulă, acestea se pot conecta la sursa de sunet direct prin Wi-Fi sau Bluetooth și funcționează fără probleme de oriunde.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când achiziționezi o boxă portabilă?

Sunt câteva criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când achiziționezi un astfel de produs, dacă vrei să te bucuri de toate avantajele pe care ți le poate oferi:

  1. Portabilitatea. Cât de ușoară este și ce dimensiuni are? O boxă portabilă bună trebuie să poată fi introdusă cu ușurință în orice bagaj sau chiar și în buzunar. Există o varietate mare de boxe, în funcție de dimensiuni, așadar, ai de unde alege.
  2. Cum este alimentată? Cel mai adesea, boxele portabile folosesc baterii reîncărcabile, însă există și boxe care pot funcționa cu baterii clasice. Este recomandat să optezi pentru o variantă cu baterie reîncărcabilă și cu o autonomie cât mai mare. Modelele performante pot reda muzica timp de 10 sau chiar mai multe ore, în timp ce modelele medii pot reda timp de 4-6 ore.
  3. Cât de bună este calitatea sunetului? Evident, este aspectul cel mai important. Puterea de ieșire (măsurată în Watti), frecvența, impedanța sau numărul de canale care emit sunete pot decide claritatea fiecărui sunet în parte. Asigură-te că boxa pe care o achiziționezi îți poate oferi calitatea de care ai nevoie;
  4. Rezistență la diverși factori. Fiind portabilă, boxa este supusă anumitor riscuri: o poți scăpa, o poți uita în ploaie sau o poți lua cu tine în medii nu tocmai prietenoase. Asigură-te că este rezistentă la toți factorii de mediu și la toate pericolele la care preconizezi că va fi expusă.
  5. Raza de acțiune. Unul dintre marile avantaje ale boxelor portabile este faptul că pot reda muzica de pe aproape orice dispozitiv, direct prin Bluetooth sau Wi-fi. Odată ce ai pornit muzica, nu trebuie să mai iei boxa peste tot cu tine, ci trebuie doar să te asiguri că aceasta poate prelua semnalul de la telefon, laptop sau alte dispozitive. În general, raza de acțiune a unei boxe portabile este de 1-10 metri, însă există și variante care pot funcționa la distanțe de peste 20 de metri.

Există și alte criterii de care poți ține cont, cum ar fi funcțiile suplimentare (funcția multiroom, spre exemplu, îți permite să legi mai multe boxe portabile una de alta, pentru a amplifica sunetul) sau accesoriile cu care boxele vin în pachet. Dacă vrei să te bucuri de muzica ta preferată la o calitate perfectă, acordă puțin timp analizei, pentru a te asigura că boxa portabilă pe care o cumperi este potrivită.

Adaugă un comentariu

Articole similare