(P) Cum să prelungești durata de viață a bateriei auto – sfaturi utile

Bateria auto poate avea o durată de viață de până la 5 ani. Fiind componenta esențială de care mașina are nevoie pentru a funcționa într-un mod optim este important ca întreținerea și verificarea bateriei să fie făcută regulat, în special în anotimpurile friguroase. Ignorarea măsurilor minime poate duce la probleme serioase ale bateriei, într-un timp foarte scurt. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îi prelungești durata de viață a bateriei auto!

Sfaturi utile pentru bateria auto

Indiferent de tip, bateria unei mașini trebuie să reziste pe termen lung. Pentru a preveni situațiile neplăcute, dar și pentru a învăța să ai cât mai multă grijă de acumulatorii auto este important să îți iei măsuri de precauție din timp. Cea mai corectă este prevenția din timpul verii, care te ajută să iei cele mai bune măsuri pentru eventualele probleme ce ar putea apărea iarna. Astfel că, vara verifică periodic nivelul electrolitului și, dacă este nevoie, atunci adaugă apă distilată. Iată și alte sfaturi utile!

Folosirea consumatorilor de curent. Pentru o funcționare optimă, indiferent de tipul mașinii, atenția pentru consumatorii de curent electric trebuie să fie primordială. Niciodată nu este indicat să ai porniți toți consumatorii de curent precum radio, climă, faruri, dezghețare, dezaburire, înainte de pornirea motorului. Acordarea unei atenții deosebite exclusiv în sezonul rece te poate ajuta să eviți o baterie moartă .

Nu lăsa niciodată acumulatorul să se descarce complet. Cauza principală pentru care găsim bateria complet descărcată este faptul că rămân porniți consumatori de curent. Chiar dacă vorbim despre un simplu bec sau farurile, acestea sunt suficiente pentru a consuma puterea bateriei auto. Acest lucru făcut în nerepetate rânduri poate duce la defectarea bateriei, fără posibilitatea de a mai putea fi reparată într-un fel.

De unde cumpăr bateria auto. Sunt o mulțime de magazine fizice sau online, care promovează comercializarea bateriilor auto. Multe dintre ele sunt și second hand, la prețuri mult mai mici față de cele noi din magazin. O baterie nouă pornește din start cu avantajul că are o durată de viață mai mare, spre deosebire de una care a mai fost folosită. Mai mult de atât, în cazul unei baterii auto de la Neobat beneficiezi și de garanția produsului, un avantaj care îți asigură orice verificare de către un personal specializat, dacă apar probleme.

Vizite regulate în service-ul auto. În momentul în care temperaturile sunt mai scăzute, atunci este recomandat să faci vizite mai dese la service-ul auto. Trebuie făcute verificări periodice, poate chiar lunare, pentru a te asigura că nu vei întâmpina o problemă cu mașina, mai ales la drum lung. În anotimpurile mai călduroase se recomandă verificări o dată la 6 luni, moment în care un mecanic auto îți verifică starea acumulatorului.

Adaugă un comentariu