Profilul clientului unui dealer de masini rulate

Cu toate că site-urile specializate în vânzarea de mașini rulate s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă iar rețelele de socializare au devenit la rândul lor un spațiu de postare ale anunțurilor de acest tip, dealerii de mașini second hand se bucură în continuare de o clientelă bogată.

Parcurile de auto rulate din Bucuresti au prețuri mai mari în compariție cu autovehiculele vândute de persoane fizice, deci, cel puțin din punct de vedere financiar, acestea ar trebui să fie ocolite de persoanele în căutare de o mașină second hand.

În acest articol nu ne referim la parcurile auto mici sau fără renume, ce nu oferă niciun alt beneficiu clienților săi în comparație cu o persoană fizică, ci la dealerii cu branduri puternice, ce și-au creeat deja un standard pe care trebuie să-l respecte.

Dacă am stabilit deja că în aceste cazuri prețurile automobilelor rulate sunt mai mari iar în parcul lor de multe ori se găsesc doar modele mai noi, care sunt motivele pentru care acestea se bucură încă de numeroși clienți?

Există patru motive principale ce motivează un client să apelze la serviciile acestor companii, însă acestea pot fi însumate într-o singură concluzie, teama de a face o greșală.

Chiar dacă achiziția de automobile rulate de la o persoană fizică sau un dealer mic pot duce la o economie de bani pe termen scurt, această tranzacție se poate dovedi costisitoare pe termen mediu sau lung. Achizția unui automobil cu probleme tehnice sau cu nereguli în acte duce la alte pierderi financiare, de timp și reprezintă o sursă de stres.

Iată care sunt cele patru surse de îngrijorare, ce definesc profilul clientului unui parc de auto rulate:

  1. Problemele mecanice: Nu toți șoferii dispun de cunoștințe tehnice bogate atunci când vine vorba tehnologia unui automobil, chiar dacă acea persoană este pasionată de mașini. Este o diferență mare între a cunoaște detalii despre puterea automobilului, cuplu, tipul cutiei de viteze, dotările opționale și așa mai departe, însă puțini sunt cei care acordă o atenție specială pragurilor, sudurilor caroseriei, muchiilor portierelor, și altor zone ascunse care pot scoate la iveală dacă mașina a suferit accidente grave sau a fost la un moment dat inundată.

 

Achizția unui automobil rulat cu probleme tehnice majore, care nu pot fi depistate printr-un sigur drive test, înseamnă că s-a cheltuit o sumă de bani pe un bun care nu poate fi folosit, sau care va cere timp și bani pentru a putea fi utilizat.

 

Conform directorului general al InspectorAuto.ro, într-un comunicat referitor la problemele  constatate la verificările automobilelor oferite spre vânzare anul trecut, din 1.000 de masini, 14% au avut o valoare de reparație care indică avarii serioase, iar aproximativ 6% au avut avarii atât de mari încat ar fi trebuit să fie daune totale.

Pe piața de mașini la mâna a doua există și cazuri în care sunt puse la vânzare mașini fără airbag-uri, cel mai probabil tot din pricina faptului că au suferit daune mari, cu filtrul de particule anulat sau care au kilometrajul dat înapoi, pentru a nu fi necesară schimbarea distribuției înainte de revânzare.

Lista acestor tipuri de probleme este lungă, și nu pot fi constatate decât în urma unor investigațiiamânunțite.

 

Automobilele rulate din parcul unui dealer de renume sunt verificate cu atenție inainte de a fi expuse la vanzare, astfel încât să corespundă din toate punctele de vedere. Istoricul lor este cunoscut, putând fi ușor verificat prin intermediul caietului de service, ce atestă că reviziile sunt făcute la timp, în service autorizat. Cea mai bună dovadă o reprezintă însă garanția de 12 luni pentru fiecare vehicul cumparat dintr-un astfel de parc.

 

  1. Timpul: Am vazut deja câte capcane sunt intinse de către samsarii de mașini, iar verificarea stării tehnice și a actelor poate consuma mult timp doar pentru un singur automobil. Dacă se dovedește că prima alegere nu este una bună, același timp va fi pierdut și la următoarele mașini. Găsirea unei mașini bune poate dura chiar luni întregi și poate fi costisitoare. În cazul unui dealer de auto rulate, toate mașinile din parc beneficiază de aceleași verificări, iar singura variabilă este modelul pe care clientul îl dorește.

 

  1. Finanțarea: Nu orice persoană ce achiziționează un automobil rulat o face cu banii jos, o mașină premium cu kilometraj mic și an de fabricație recent are și un preț de vânzare ridicat. Parcurile de auto rulate oferă finanțare chiar la sediul lor, prin intermediul diferitelor instituții de profil, alegerea finală aparțănând clientului. Cumpărătorul prezintă o serie de acte, cerute de către dealer, iar de completarea dosarului de finanțare se ocupă cel din urmă. Obținerea unei finanțări din partea unui dealer este mai rapidă, deoarece acesta este interesat de încheierea cât mai rapidă a tranzacției.

 

  1. Actele: încheierea tranzacției și înmatriculurarea automobilului presupune mai multe etape și poate fi dificilă, mai ales că actele necesare se modifică în timp. Un dealer de auto rulate este mereu la curent cu aceste modificări și dispune de formularele necesare pentru finalizarea tranzacției, dar și de actele complete ale automobilului în cauză. Astfel pot fi evitate și cazurile tot mai dese, în care în urma unei verificări RAR s-au costatat comercializarea uner autovehicule furate sau cu acte false.

 

În final, putem concluziona că în cazul unui mare dealer de auto rulate, un cumpărător poate pleca din sedioul acestuia în câteva ore la volanul unui automobil, avand convingerea că alegerea făcută, este una sigură!

 Link: https://www.autorulate.eu

Adaugă un comentariu