Ți-ai greșit cariera? E ok, poți să devii programator în doar 7 săptămâni

Material advertorial, scris de Mihaela Pascari

Programatorii se numără printre cei mai căutați candidați din piața muncii, cererea fiind mai mare decât oferta în ultimii ani. Facultățile livrează anual circa 8.000 de absolvenți de IT, deși necesarul este dublu.

Motivele principale pentru care angajatorii nu reușesc să ocupe pozițiile în IT sunt migrația românilor în străinătate și un interes scăzut al tinerilor față de facultățile din acest domeniu. În plus, pentru candidați încă mai există percepția greșită că acesta este un domeniu dificil și foarte greu accesibil, mai ales pentru cei care nu au terminat o facultate de profil.

Acest deficit de candidați a determinat companiile să apeleze la soluții alternative. Așa că dacă îți dorești să faci o reconversie profesională sau să-ți începi cariera ca programator, acesta este un moment potrivit.

Devii programator într-un timp record

Cum? Urmând cursurile Coders Lab, în 7 săptămâni ajungi programator junior. Oricine își dorește o carieră în IT, indiferent de vârstă sau de pregătirea profesională anterioară, le poate urma. Timp de 7 săptămâni de predare intensivă, 5 zile pe săptămână, 8 ore pe zi, vei ava acces la o mulțime de materiale care te vor pregăti pentru debutul tău ca programator junior.

Ești pregătit de programatori cu experiență

Pe tot parcursul cursului, un programator senior în domeniu îți va monitoriza progresul. De la el vrei primi sfaturi practice și tot el te va ajuta să depășești provocările și să găsești soluții. Programatorii cu experiență știu cel mai bine ce își doresc companiile de la un junior și te vor ghida pe parcursul fiecărei săptămâni.

Vei aprofunda partea practică

În cadrul cursurilor de programare, se pune un mare accent pe exerciții aplicate încă din prima zi. Teoria e utilă, dar niciodată n-o vei învăța în lipsa practicii care s-o pună în context. Pe toată durata cursurilor, vei rezolva pe cont propriu numeroase probleme complexe și vei programa simulând situații reale din domeniu.

Dacă ești dedicat, vei trece cu ușurință peste toate barierele

Sunt câteva abilități pe care trebuie să le deții atunci când te înscrii la cursurile Coders Lab. Cum îți dai seama dacă ești potrivit pentru programare? Foarte simplu! Pune-ți câteva întrebări și răspunde-ți la ele sincer: Gândești structurat? Ești priceput la matematică? Ai o afinitate tehnică? Bineînțeles că te poți înscrie la curs chiar dacă nu le deții, însă vei avea nevoie de foarte multă dedicare, răbdare și dorință de a învăța.

Ești consiliat în carieră după absolvire

Pe lângă faptul că vei fi pregătit să intri în domeniul IT după cele 7 saptămâni, un consilier profesional care te va ajuta să te pregătești pentru procesul de recrutare și să-ți găsești primul tău job în IT, astfel încât, la finalul cursurilor, vei primi și un ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Poți să obții un salariu peste medie

În acest moment, aproximativ 10% dintre joburile de pe ejobs.ro sunt pentru domeniul IT. În plus, IT-iștii se numără printre angajații cu cele mai mari salarii din România, potrivit raportului anual HR Review&Trends. Salariul mediu net, la nivel național, a fost anul trecut de 5.731 de lei pe lună.

Se pare că industria IT vine cu destul de multe avantaje, iar tu nu ai decât să profiți de ele, chiar dacă nu ai mai lucrat sau nu ai interacționat cu acest domeniu. Dacă te-ai hotărât să urmezi această direcție intră www.coderslab.ro și află mai multe detalii despre program și modalitatea de înscriere!

Adaugă un comentariu