Trucurile care te ajută să te strecori în trafic

Orice șofer știe cât de neplăcut este să îți pierzi timpul în trafic. Devii irascibil, ești stresat și îți dorești din tot sufletul să se facă verde la semafor și să îți vezi de drumul tău, mai ales când ai o treabă urgentă de rezolvat sau te îndrepți spre casă după o zi grea de muncă. Totuși, există câteva trucuri cu ajutorul cărora să te strecori în trafic. Iată ce ai putea face pentru a câștiga timp prețios.

Evită orele de vârf

Dacă nu vrei să îți petreci o veșnicie în trafic, încearcă să eviți orele de vârf, în special la primele ore ale dimineții sau seara, când traficul este mai intens, pentru că majoritatea șoferilor pleacă de la muncă. Indicat ar fi, în funcție de context, să pleci mai devreme de acasă, pentru a evita coloanele de mașini ce, deseori, par interminabile. De asemenea, în loc să te urci la volan imediat cum ai terminat programul, mai stai puțin, dezmorțește-te și poate, de ce nu, fă-ți planul pentru a doua zi. Oricum vei pierde timp în trafic, deci mai bine mai așteaptă puțin și încearcă să fii cât mai productiv în acele momente.

Circulă pe banda cea mai rapidă

În funcție de tipul de șosea pe care conduci, dă-ți seama care e cea mai eficientă bandă, unde poți circula în cel mai scurt timp și ține-te de ea. Pentru asta ai nevoie de o mașină fiabilă, cu toate dotările aferente, care să dea randament maxim atunci când accelerezi sau depășești alte mașini. De exemplu, un model Volkswagen este o alegere optimă, dacă iei în considerare calitatea germană. În trafic, pentru a scăpa de aglomerație, trebuie să fii isteț și să te bazezi pe intuiție.

Rute ocolitoare și scurtături

În cazul în care te deplasezi pe același traseu în fiecare zi, îl știi deja ca în palmă, te-ai săturat de cozi, claxoane și să mergi bară la bară, o soluție ar fi să alegi un drum alternativ. Mai precis, să conduci pe rute ocolitoare sau pe scurtături, pentru a câștiga timp prețios și a face economie la carburant. Tehnologia îți sare în ajutor, pentru că există o groază de aplicații mobile care te pot ajuta în acest sens, ca să găsești cel mai scurt traseu.

Rezervă-ți un loc de parcare

După ce ai scăpat de această problemă a traficului, ideal ar fi să nu cazi din lac în puț. Mai precis, să alegi drumul cel mai scurt, dar când ajungi la destinație să pierzi zeci de minute în căutarea unui loc de parcare. Dacă nu e o deplasare spontană, ideal ar fi să îți rezervi un loc de parcare în prealabil, pentru a te asigura că nu pierzi timpul degeaba. 

Folosește un mijloc de transport alternativ 

Dacă pentru tine mersul cu mașina nu mai reprezintă o opțiune viabilă, atunci folosește mijloacele de transport în comun, precum metroul sau tramvaiul. O altă soluție ar fi un scuter. Sau, dacă îți place mișcarea și vrei să îți pui sângele în mișcare, ia în calcul să te deplasezi cu bicicleta sau trotineta.

 

Chiar dacă este o corvoadă să îți petreci foarte mult timp în trafic și să stai bară la bară, soluții există. Trebuie să fii mereu cu un pas înaintea aglomerației. Circulă pe cea mai rapidă bandă, caută rutele ocolitoare și scurtăturile. Instalează-ți aplicații smart care te vor ajuta să ajungi în timp util la destinație. Evită orele de vârf, plecând fie mai devreme la drum, fie mai târziu. Asigură-te că ai o mașină fiabilă, cu toate dotările necesare, care va da randamentul pe care ți-l dorești. Și nu în ultimul rând, nu uita să îți rezervi un loc de parcare, în funcție de context, pentru a nu da ture încontinuu în căutarea unuia.

Sursă foto: unsplash.com

(P) MATERIAL PUBLICITAR

Adaugă un comentariu