Calculator timbru de mediu 2016

Timbrul de mediu rămâne în vigoare și în 2016. Mai jos, îți poți calcula singur taxa de mediu. 

Totuși, cei care deja au achitat taxa de mediu în  perioada 1 ianuarie 2007 și 1 martie 2013 pot solicita restituirea taxei. ANAF a publicat ghidul complet pentru cei care vor să recupereze sumele plătite. Ba mai mult, recuperarea taxei poate fi făcută și dacă nu mai aveți chitanța care să ateste plata.

Începând cu 12 aprilie toate persoanele care au achitat taxa auto și vor să o recupereze fără să mai meargă în instață.

Documentele de care ai nevoie pentru recuperarea taxei auto

Pentru început trebuie să completezi o cerere (o poți descărca de aici) pe care o vei trimite către genţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF) alături de chitanța care să ateste achitarea taxei auto, o copie după actul de identitate, o copie după cartea de identitate a mașinii și o copie după certificatul de înmatriculare.

Documentele pot fi trimise prin poștă cu confirmare de primire sau pot fi depuse direct la ANAF. În cazul în care vrei să mergi la oficiile ANAF, atunci trebuie să ai cu tine ultimele trei documente amintite mai sus în original.

Așa cum ar trebui să se întâmple într-o lume normală și bine pusă la punct, dacă nu mai ai chitața care să ateste achitarea taxei, ANAF va căuta în baza de date și va vedea dacă ai plătit sau nu.

Răspunsul îl vei primi în maximum 45 de zile, iar banii vor fi restituiți, în tranșe egale pe parcursul a 5 ani. La suma plătită de tine se adaugă și dobânzi calculate în funcţie de indicele preţurilor de consum calculat de Institutul Naţional de Statistică. În cazul în care ai datorii către ANAF, atunci acele sume vor fi acoperite din valoarea pe care trebuie să o primești pentru taxa auto.

Există posibilitatea ca reprezentanții ANAF să ceară o serie de documente suplimentare. Acestea trebuie depuse în cel mult 60 de zile. În caz contrat, cererea ta va fi respinsă.

Aici găsești procedura completă pentru restituirea taxei auto.

Calculează taxa auto 2016.Taxa de timbru-cf. OUG 9/ 2013 Versiunea 1 septembrie 2015
Taxa poluare in Euro
Taxa poluare in Lei *
Curs de schimb valutar :
EURO/ 1 gram CO2 km pentru categoria M1 (normele de poluare E5, E4 si E3):
EURO/1 cmc pentru categoria M1 (normele de poluare E2, E1 si Non-Euro ) si pentru celelalte categorii auto:
Cota de reducere % :
Intocmit  

Numele si prenumele

Functia
Semnatura __________________________________

                                   

 

*Valoarea în lei a taxei se determinã pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrãtoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene .