Chestionar auto – Care este traseul de urmat pentru autoturismul din imagine?

Care este traseul de urmat pentru autoturismul din imagine?

  Trahanache says:

  Traseul 1. Te inscrii pe banda de la margine doar daca vrei sa faci imediat la dreapta. Altfel ii incurci pe cei din benzile din mijloc care vor sa iasa din giratoriu, in timp ce tu mergi pe banda exterioara catre a doua sau a treia iesire.

  alex says:

  Ce !….numai aici se intretaie benzile dupa bunul plac?…
  Sensul giratoriu este o mare necunoscuta pentru multi….intra in giratoriu si se opresc caci nu stiu la cine da prioritate…

  Niculici Vasile says:

  Raspunsul 1 este corect. Daca nu este asa, va rog veniti cu explicatii. Daca cineva considera ca raspunsul nr. 2 este corect, inseamna risc ridicat de aglomerare in sensul giratoriu. Va rog raspundeti cu exemplu din codul rutier care spune ca raspunsul nr. 1 este gresit, altfel veti trimite un mesaj gresit conducatorilor auto. Multumesc. M-as bucura sa primesc informatiile necesare prin care se demonstreaza ca raspunsul nr. 2 este corect.

  Trahanache says:

  Perfect de acord cu tine! Raspunsul oferit pe site “Ambele trasee” este total gresit!

  sorin says:

  varianta 3 este corecta. 1-Odata intrat in sens ai prioritate fata de ceilalti. 2-in sensurile cu doua benzi se respecta regula schimbarii benzilor, deci traseul 1 este ok cu respectarea prevederilor legale. 3- traseul 2 nu ridica nici el probleme de prioritate deci e valabil.
  @alex: ce inseamna intretaie benzile dupa bunul plac? testul zice clar: cu respectarea prevederilor legale adica semnalizare, asigurare, schimbarea benzii.

  alphred says:

  Situatia descrisa mai sus nu se va intalni intr-un caz real, un sens giratoriu cu trei benzi, care sa preia 6 artere si fiecare artera sa aiba doar o banda pe sens. teoretic, ambii conducatori auto aflati in sensul giratoriu pe banda 1 si 2 pot merge inainte, urmand ca cel de pe traseu 1 sa acorde prioritate la schimbarea directie de mers.

  Nick says:

  1 daca esti in Romania…2 daca esti in USA/Canada (multi soferi care au venit din Romania si au dat carnetul in Canada au picat la examen pt. ca au ales 1 in Canada….

  florin says:

  Despre ce discutam aici? ati reinventat voi codul rutier?
  “Vehiculele care vor circula pe prima stradă sau arteră la dreapta, se vor angaja cât mai mult de marginea din dreapta a intersecției” / “Vehiculele care NU circulă pe prima stradă sau arteră la dreapta, vor circula pe lângă insulă sau rondou până în momentul părăsirii intersecției cu respectarea reglementărilor privitoare la semnalizarea schimbării poziției de mers a vehiculelor”
  Raspunsul corect ar trebui sa fie varianta 1.

  gaby says:

  Nu am inteles cine-si risca carnetul si de ce.

Adaugă un comentariu