Din Dubai, cu dragoste

Prima dată am ajuns în Dubai în 2012 și de atunci revin în fiecare an cel puțin pentru o lună. Pentru mine Dubai-ul reprezintă un loc de resetare, unde mă încarc de la soare, deșert și mare. Deja de aproape 10 ani îl respir și mă transformă de fiecare dată: mirosul unic al centrului Asiei mă învăluie cu misterul lui de mirodenii, mare și dune. Și de oud-ul dulce, care se simte aproape peste tot: pe stradă, în parfumurile purtate de localnici, în mall-uri, parcuri sau restaurante. Când cineva rostește Dubai, imediat se merge cu gândul la lux și opulență. Da, Dubai-ul are și această valență și câștigă din ce în ce mai mult teren printr-un leadership și marketing implementate super-smart.

Însă sub multe straturi de poleală se ascunde o altă față a locului: o față imersată în tradiții, în credințe adânc întipărite în suflet, într-o oarecare rigoare și disciplină care a dus Dubaiul pe locul în care se află acum. Pentru cine este puțin mai atent, poate simți sufletul acestui loc care vibrează pe un ritm aparte. Acest ritm mă resetează de fiecare dată când revin aici și m-a făcut să doresc să am acest loc mai mult în viața mea.

Așa s-a născut proiectul Driven Arabia – un spațiu unde povestim despre lifestyle-ul oamenilor care au ales să își petreacă viața, sau cel puțin o parte din ea, în Dubai. Să aflăm poveștile lor, drive-ul lor, business-urile în care sunt implicați, proiectele și planurile de viitor, viziunea lor, vibe-ul cu care pornesc la treabă zi de zi în orașul plin de atâtea posibilități!

Încă de prima dată când am ajuns în Dubai am observat cât de verde este totul, în ciuda faptului că orașul este construit unde acum 30 de ani nu erau decât niște dune de nisip! Am mers mai aproape de pomi, plante și flori plantate peste tot și am văzut că fiecare are lângă rădăcină un mic furtun care îi aduce apa atât de necesară! Fiecare! Cât efort depus de oamenii ăștia pentru a face din Dubai un loc verde și viu! Atunci m-am gândit câte, oare, ar fi putut face niște oameni cu viziune din România noastră, care este, oricum, un loc binecuvântat! În pământul din România, dacă doar cade întâmplător o sămânță, de acolo rodește ceva, fără nici un alt efort! Să ne imaginăm câte s-ar putea face în țara noastră cu puțină viziune! Poate poveștile din Driven Arabia și exemplul Dubaiului să inspire cât mai mulți români să pună suflet și să transforme România în Raiul care ar putea, întradevăr, să fie! Mi-ar plăcea și sper să locuiesc în acea Românie! Să lăsăm generațiilor viitoare o Românie mai bună!

Cele bune,
Cornelia

Adaugă un comentariu