Dacă ești jefuit la Șinești și nu se viralizează pe Facebook, s-a mai întâmplat?

Postarea pe Facebook a unui român atacat de hoți în zona Popasului Sinești din Ialomița, pe când se întorcea din minivacanța de 1 mai, a schimbat istoria recentă a unora și poate chiar viitorul altora. Omul a scris pe Facebook ce-a pățit, mulți și-au adus aminte că și ei știau că boscheții erau plini de tâlhari, Poliția Româna a făcut anchetă, iar Ministrul de Interne a aprobat cercetarea șefului IPJ Ialomița. Cât timp rezultatul este scăderea infracționalității în zonă, inițiativa e lăudabilă. Asta este întâmplarea de care toți au auzit. Dar dacă omul ăla nu avea cont de Facebook, se mai schimba ceva?

De următoarele nu am auzit. 45 de infracțiuni au avut loc în zona Popasului Sinești în 2017, potrivit informațiilor furnizate de IPJ Ialomița la solicitarea AutoBild. 10 infracțiuni de distrugere, 4 tentative de furt din autovehicul și 31 de infracțiuni de furt din autovehicul. Ele nu s-au viralizat pe Facebook și despre ele nici nu au fost subiect de anchetă pentru Poliția Română. Dacă ești jefuit la Șinești și nu se viralizează pe Facebook, s-a mai întâmplat?

În 2018, până în mai, au avut loc alte trei infracțiuni. Fără să reducem gravitate celor trei atacuri de anul acesta, nu te poți întreba cum un punct anume, unde timp de un an are loc o infracțiune o dată la săptămână, rămâne un secret. La cele aproape 50 de jafuri în mai puțin un an și jumătate, măcar câteva indicatoare de avertizare sau camere video se puteau monta de către autoritățile locale.

Potrivit IPJ Ialomița, în februarie 2018 a fost identificată, reținută și trimisă în judecată o persoană bănuită de o infracțiune de furt din autovehicul. Un suspect, după 45 de sesizări. Ritmul este atât de descurajant încât nu-ți vine să mai cobori din mașină decât la destinație.

Adaugă un comentariu

Articole similare