Machiajul la volan: un risc pur și simplu nejustificat

Cu atât de multe lucruri de făcut dimineața, multe dintre femei nu mai au timp să se machieze înainte de a pleca de acasă.

Și cum statisticile spun că doar 5% dintre reprezentantele sexului frumos se duc la locul de muncă fără a-și aplica măcar un machiaj minimal, cele care se deplasează la volanul mașinii personale către serviciu profită de orice moment pentru a se aranja.

machiajul

Conform unui studiu realizat de un makeup artist din Marea Britanie, 46% dintre femeile intervievate au recunoscut că se machiază în timp ce conduc către locul de muncă, de cele mai multe ori în momentele în care staționează la semafor sau sunt blocate în ambuteiaje. Și chiar dacă este o practică atât de des întâlnită, asta nu înseamnă și că este una care nu pune numeroase de siguranță. Orice activitate care îl distrage pe cel de la volan crește enorm șansele de producere a unui accident. Așa doar câteva secunde de neatenție pot ajunge să coste mult mai mult decât un tub de mascara sau unul de fond de ten.

123466007

Neatenția la volan

Considerată una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, neatenția la volan poate ucide. În această categorie intră orice distragere de la procesul conducerii care îl poate face pe șofer să reacționeze cu întârziere în cazul unei situații limită sau chiar să piardă controlul volanului în timp ce își îndreaptă toată atenția către o altă activitate. Iar neatenția prezintă un pericol nu doar pentru șofer, ci și pentru pasageri sau pentru ceilalți participanți la trafic.

Cele mai frecvente activități care distrag atenția la volan sunt:

– utilizarea telefonului mobil, atât pentru apeluri cât și pentru a trimite mesaje text

– consumul de alimente și băuturi

– fumatul

– discuțiile cu ceilalți pasageri

– bărbieritul, aranjatul părului și machiajul

– cititul și analizarea unor hărți

– utilizarea sistemului de navigație

– vizionarea de conținut video

– utilizarea unui radio, CD-Player sau MP3 player

Aplicarea machiajului la volan este o activitate periculoasă. De exemplu, în mai multe state europene și de peste Ocean a fost interzisă utilizarea telefonului pentru a trimite mesaje text, iar machiatul este o activitate care implică același nivel de distragere a atenției. Însă, deși au recunoscut că fac asta frecvent și că sunt conștiente de riscurile pe care le implică, femeile continuă să facă asta în timp ce conduc.

Applying_Makeup_in_Car_800px

Ținând cont că majoritatea femeilor se machiază în mai puțin de 10 minute chiar și când sunt la volan, oare cât timp ar sacrifica dacă ar face asta acasă, exact înainte de a pleca către serviciu? Serios, chiar merită să riscați atât pentru câteva minute de întârziere?

Sursa| dailymail

Adaugă un comentariu