Reportaj – Smart Driving Series pe Motor Park România

În perioada 31 iulie – 2 august, pe circuitul Motor Park România, de la Adâncata, s-a desfășurat etapa cu numărul doi a Smart Driving Series. Am mers și noi pe circuit și am avut ocazia să trăim emoțiile și suspansului acestui program dedicat pasionaților de viteză.

Smart Driving Series are patru etape, iar la startul celei de-a doua s-au aliniat 14 piloți la categoriile Gentleman și Junior. Fiecare dintre acești concurenți au avut la dispoziție șase exemplare BMW Seria 2 Coupe în versiunea 228i. Pe scurt, 245 CP dezlănuțuiți pe cei 3.300 de metri de asflat oferiți de Motor Park.

Cei 14 concurenți care s-au înscris la cea de-a doua etapă a concursului național au avut parte de trei zile de foc. Vineri, 31 iulie, aceștia s-au “distrat” alături de instructorii profesioniști în vederea cunoașterii limitelor mașinii și a circuitului. Sâmbătă, 1 august, aceștia au avut parte de patru sesiuni libere, o sesiune de calificări și o manșă de concurs.

Duminică, 2 august, concurenții și-au putut testa limitele în trei sesiuni de antrenament. După aceea, a urmat o manșă de calificări, iar la final a fost desemnat un nou câștigător. Învingătorul etapei de la Adâncata a fost desemnat prin însumarea punctelor obținute în cele două manșe de concurs.

Tot duminică, am avut și noi ocazia să urcăm la volanul lui BMW 228i și să-l testăm pe circuitul de la Adâncata. După trei ture de acomodare, a urmat un flying lap și o sesiune în care am făcut schimb cu instructorii. Aceștia ne-au explicat ce am greșit și cât de mult am greșit, atât în manevrarea mașinii, cât și în adoptarea traselor ideale.

Următoarea etapa Smart Driving Series este planificată pentru 25-27 septembrie, și va avea loc la Iași.

Adaugă un comentariu