Vin vremuri grele și complicate

Am fost prea optimist în ultimul editorial. Așa am senzația acum, la patru săptămâni de la momentul în care a ajuns numărul anterior al revistei la rafturi. Și în mâinile voastre, sper.

Situația din România s-a agravat mai rapid decât ar fi trebuit, iar multe firme au fost nevoite să ia măsuri drastice. Din păcate, mă tem că este doar începutul unei noi crize. Una financiară, nu doar de sănătate publică.

În primă fază, au fost afectate doar câteva industrii, dar să ne reamintim că toți lucrătorii din aceste domenii sunt vecinii noștri și că sunt, la rândul lor, consumatori de bunuri și servicii.

Iar ce am văzut până acum pare să fie doar începutul unei crize mai mari. Sper doar ca această epidemie să aibă efecte minime în România, dar încep să mă tem că sunt iar prea optimist. Îmi doresc să mă înșel în această privință și ca lucrurile să revină la normal până la jumătatea verii.
Mai mult ca oricând, avem nevoie de solidaritate și de înțelegere. Fără această autoizolare riscăm ca virusul să ajungă mai departe decât poate sistemul nostru de sănătate să facă față.

Cât despre piața auto, este clar că vom avea o scădere în 2020, dar nu este clar cât de mare va fi aceasta. Vor fi luni bune în care nu vor fi vândute mașini noi, iar asta va avea repercusiuni care vor necesita ani pentru ca industria să își revină la cifrele pe care le avea înainte de pandemie.
Criza precedentă ne-a lovit puternic, dar acum mă tem că va fi chiar mai greu pentru toți. Pentru că nu mai este doar o problemă de creditare și de lichidități, ci de faptul că anumite industrii nu mai au clienți, iar acest lucru ajunge să blocheze circulația banilor în economie. Până la următorul număr, multă sănătate!

AICI poți citi revista Auto Bild România în format electronic.

Adaugă un comentariu