Navitel R200 și Navitel T500: Cum îți poți moderniza mașina

În traficul aglomerat din România, este bine să ai o cameră video auto. Auto Bild a testat un Navitel R200 în acest scop, alături de o tabletă Navitel R500.

Le-am pus pe cele două împreună deoarece ambele sunt accesibile și te pot ajuta să-ți modernizezi mașina. Puține automobile noi includ o cameră video în bord pentru a înregistra ce se întâmplă în fața vehiculului, iar tabletele sunt opționale scumpe și la mărcile premium. Așadar, în loc să-ți schimbi mașina, ai posibilitatea să o modernizezi.

Navitel R200 este o cameră video auto de dimensiuni reduse, dar care integrează un senzor pentru forțele G. Atunci când este detectată o decelerare serioasă, un semn al unui accident, bucla înregistrată în clipele premergătoare evenimentului este salvată automat în memoria camerei.

Pentru a regla mai ușor cadrul, Navitel R200 are un display cu diagonala de doi inchi, iar lentielle sale de sticlă au patru straturi și un unghi larg. Practic, poți filma șoseaua din față fără probleme, încadrând și ce se află pe benzile adiacente celei pe care te afli.

Navitel R200 înregistrează Full HD în formatul H.264, iar imaginile sunt stocate pe un card SD. Camera suportă un card de până la 64 GB, suficient pentru multe înregistrări. Există și un microfon integrat, care poate să-ți fie util dacă vrei să înregistrezi aventurile tale pe patru roți și cu sonor. Înregistrările sunt făcute în segmente de un minut, trei minute, sau cinci minute, după preferința utilizatorului. Există și mod de înregistrare în buclă.

Camera Navitel R200 are și un mod de parcare avansat, care înseamnă că o poți lăsa conectată la vehicul și aceasta începe să înregistreze abia ce detectează mișcare. Potrivit Compari.ro, o cameră video auto Navitel R200 pleacă de la 244 de lei cu TVA inclus. Camera Navitel R200 se fixează în vehicul folosind o ventuză care se lipește de parbriz. Evident, o poți demonta oricând.

Perechea aleasă de noi este completată de tableta Navitel T500. Aceasta are Android 7.0 și are și slot de cartelă SIM, care îi permite o conexiune 3G. Ecranul său tactil are diagonala de șapte inchi și o rezoluție de 1280×800 pixeli. Există două sloturi SIM în total și două camere. Stocarea internă este de 8GB, dar poți instala mai multă memorie printr-un card microSD/SDHC.

Încă din fabrică, tableta Navitel T500 include aplicația Navigator de la Navitel, iar aceasta este licențiată. Asta înseamnă că poți instala orice hartă din pachetul extins. Acesta include 45 de țări și toate hărțile pot primi oricând actualizări. Avantajul unei asemenea tablete este eliberarea telefonului mobil de la sarcina de navigator, acesta din urmă având un ecran mic în comparație cu cel al unei tablete. Spre deosebire de o tabletă obișnuită, integarea de hărți aduce și informații despre camerele radar fixe și informații despre infrastructura unui oraș.

Potrivit Compari.ro, tableta Navitel T500 pleacă de la 268 de lei cu TVA inclus în România.

 

Adaugă un comentariu