Navitel R600 și Navitel E500: Tot ce îți trebuie pentru a rula în siguranță pe drumurile României

Tot mai multe filmări capturate de camerele video auto apar pe internet. De multe ori, acestea sunt dovada clară că un anumit șofer a fost de vină într-un accident. De aceea Auto Bild a testat camera video auto Navitel R600, care a făcut pereche bună cu Navitel E500 – un sistem dedicat GPS.

În România nu există un drum fără peripeții. Chiar și o scurtă călătorie într-un weekend poate fi o adevărată provocare. De câte ori v-ați fi dorit să aveți o cameră video auto pentru a surprinde neregulile comise de ceilalți participanți la trafic?

Navitel R600 este o camere video digitală de dimensiuni reduse, care filmează clipuri video Full HD 1080p și face fotografii la o rezoluție de 12 megapixeli.

Obiectivul acestei camere dispune de lentile cu unghi larg de 170 de grade. Atunci când este montată pe pabrizul mașinii, imaginile capturate cuprind toată șoseaua din fața vehiculului dumneavoastră și de cele mai multe ori chiar și trotuarul.

Aceasta cameră dispune și de un senzor G pentru detectarea mișcării. În cazul unui accident, clipul video este salvat automat pentru o ulterioară analiză a faptelor întâmplate.

Navitel R600 are un afișaj de 2 inchi, pe care puteți urmări cu ușurință imaginile capturate pe un card Micro SD/SDHC. Camera suportă o capacitate maximă a cardului de până la 256 GB.

Imaginile capturate pot fi înregistrate în buclă continuă, iar când cardul de memorie ajunge la capacitate maximă, camera rescrie automat cele mai vechi filmări.

În pachet putem găsi camera video, un sistem de prindere, cablu USB și alimentator 12V. Potrivit Compari.ro, camera video auto Navitel R600 pleacă de la 280 de lei cu TVA inclus.

Al doilea gadget testat este navigatorul GPS Navitel E500 Magnetic. Dispozitivul dedicat oferă o selecție mare de harți offline preinstalate.

Ecranul TFT al acestuia măsoară 5 inchi în diagonală și este completat de procesorul MStar cotat la o frecvență de 800 MHz. Memoria internă e de 8 GB, dar se poate extinde cu ajutorul unui card Micro SD de până la 32 de GB.

Software-ul instalat pe Navitel E500 funcționează rapid, iar hărțile se încarcă repede. Am fost surprinși să descoperim că sistemul randează în 3D și clădirile orașelor din România.

Sistemul GPS vine cu harțile preinstalate pentru Albania, Andora, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Republica Cehă, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Ungaria, Islanda, Insula Man, Italia, Kazahstan, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Marea Britanie și Vatican.

Gadget-ul este fixat cu ajutorul unor elemente magnetice. Instalarea și deconectarea sunt facile și durează doar câteva secunde, iar pachetul conține sistemul GPS, alimentator 12V și un sistem de prindere cu ventuză. Potrivit Compari.ro, sistemul GPS Navitel E500 Magnetic pleacă de la 389 de lei.

Adaugă un comentariu