Cinci lucruri surprinzătoare pe care NU le știai despre MAȘINI

Automobilele au fost mereu adulate și criticate deopotrivă. Modele americane, nemțești sau asiatice au intrat în gura cârcotașilor din întreaga lume. Iată însă cinci lucruri de-a dreptul surprinzătoare despre mașini.

1. Honda CR-V vine la pachet cu o masă de picnic

Special pentru amatorii de picnic, Honda CRV (versiunea dedicată celor din SUA) vine echipată cu o masă de picnic. Nu e amuzant?

honda

2. Ford GT este dur

Metalul din care este fabricat Ford GT este atât de tare încât în timpul unui crash test s-a rupt mașina de strivire a automobilului

3. Primul Porsche în patru uși nu a fost Panamera

Toată lumea crede că Panamera este primul Porsche în patru uși. Fals! În 1952, Porsche a construit un prototip sedan pentru Studebaker, botezat Type 542.

studebaker-porsche_typ_542_20121031_1151003218

4. Ultima mașină cu casetofon încorporat nu a fost un Lexus

Astăzi, toate automobilele au CD-player încorporat sau port USB. Toți sunt de părere că ultima mașină cu casetofon încorporat a fost un Lexus. Fals. Se pare că ultimul model care deținea un casetofon era un Ford Crown Victoria care avea casetofonul printre opțiuni în 2011.

5. Prima amendă pentru viteză a fost dată în 1902

Prima amendă acordată pentru viteză a fost dată în Statele Unite în anul 1902. Aceasta a fost însă dată la trei ani distanță de primul accident mortal cauzat de viteză.

Sursă: jalopnik.com

Adaugă un comentariu