Cum ar arăta mașina perfectă? Ce ar trebui să aibă de la români?

Există mașina perfectă? Orice constructor de mașini își dorește să scoată pe poarta fabricii sale un astfel de model. Cu toate acestea, multe dintre mașini sunt recunoscute doar pentru o anumită calitate: fie că e vorba de motor, design, siguranță sau preț. Și totuși, cum arată versiunea mașinii perfecte?

Automobilul fără cusur ar trebui să fie creat de un designer italian, șeful celor de la Alfa Romeo. Italienii au un renume mondial în design și nume ca Sergio Pininfarina, Franco Scaglione sau Nuccio Bertone au făcut istorie pentru Alfa Romeo.

Toată lumea știe că germanii fac de ani buni cele mai durabile mașini, iar acest mit e greu să fie spulberat în viitorul apropiat. Astfel, mașina perfectă ar trebui să aibă un motor nemțesc. Grupul Volkswagen deține Audi, Bentley, Bugatti, Ducati (motociclete), Lamborghini, MAN (camioane), Porsche, Scania (camioane), SEAT, Škoda și Volkswagen. Pentru că putem alege, perfect ar fi ca automobilul ideal să fie echipat cu un motor Porsche.

Mașina perfectă ar trebui totodată să fie echipată cu sisteme de siguranță suedeze, așa cum sunt mașinile Volvo, considerate a fi cele mai sigure din lume. Nu de alta, dar Volvo V40 a primit titlul de cea mai sigură mașină din toate timpurile și cinci stele la testele Euro NCAP.

Când vine vorba de tehnologie, japonezii sunt campioni detașați. Inginerii japonezi aplică cele mai performante tehnologii în mașini ca Honda, Nissan, Toyota sau Mazda.

De la români, ce ar putea să aibă mașina perfectă? Evident, prețul. Întrucât o Dacia Logan are un preț de pornire de 7.000 de euro, n-ar fi rău ca automobilul fără cusur să coste doar câteva mii de euro. Ar fi, cum altfel, dacă nu… perfect!

Cât despre redacția Auto Bild, aceasta vrea să nu se inventeze mașina perfectă pentru a putea expune în continuare, atât puncte pozitive, cât și puncte negative.

Adaugă un comentariu