Trei mituri despre mașini, distruse de experții de la “Mythbusters”

Odată cu automobilele, au apărut și miturile despre acestea. Doar că, zvonurile și poveștile despre mașini s-au răspândit chiar mai repede decât mașinile nemțești la noi. De-a lungul vremii, multe dintre mituri au fost demontate la o emisiune de pe Discovery denumită, cum altfel, “Mythbusters”. Iată trei dintre acestea:

1. Un gonț care trece prin rezervorul mașinii va produce o explozie

Fals. Un glonț care trece prin rezervorul unei mașini va face o gaură și va ieși pe partea cealaltă. Acest lucru a fost demonstrat de echipa “Mythbusters” de pe Discovery. Glonțul nu a provocat nici flamă și nici explozie.

2. Dacă te ascunzi după o mașină, vei fi protejat de gloanțe

Acest lucru este valabil doar în filme. Într-un schimb de focuri, dacă te ascunzi în spatele unei mașini, nu rezolvi nimic. Gloanțele trec prin tabla mașinilor. Încearcă să te adăpostești în spatele unei pietre, e mai bine.

3. Mașinile murdare consumă mai mult combustibil

Fals. Acest mit circulă printre șoferii de automobile. De fapt, situația stă chiar invers. Echipa “Mythbusters” a demonstrat că particulele de murdărie fac mașina mai aerodinamică și pot reduce consumul de combustibil chiar și cu până la 10%.

Adaugă un comentariu