5 circuite europene, 5 recorduri stabilite de Honda Civic Type R

Noua Honda Civic Type R a plecat în căutarea faimei. Și a cam reușit. Aventura a început în luna aprilie pe circuitul de la Silverstone. Din păcate, vremea tipic britanică l-a împiedicat pe Matt Neal să stabilească un timp de referință. Dar japonezii nu s-au lăsat și, o lună mai târziu, s-au întors să realizeze ce trebuia: un record pe Silverstone.

Neal a avut nevoie de 2 minute și 31,85 de secunde pentru a parcurge un tur pe Silverstone. În luna mai a picat încă un record. De această dată, cel de pe Spa-Francorchamps. Rob Huff s-a aflat la comenzile lui Civic Type R , iar noul membru al echipei Honda WTCC a reușit să parcurgă circuitul belgian în 2 minute și 59,91 de secunde.

A urmat Monza. În Italia, la volanul lui Civic Type R s-a aflat maghiarul Norbert Michelisz. Acesta a reușit să bată și aici recordul mașinilor de stradă cu tracțiune față. 2 minute și 15,16 secunde au fost necesare pentru un tur pe Monza.

Hungaroring 1

Urmatorul pe lista a fost circuitul din Estoril, Portugalia, unde a venit rândul lui Tiago Monteiro să evolueze pe teren propriu. Din păcate, accidentul suferit de acesta l-a adus la “manșă” pe Bruno Correia. Și deși nu s-a pregătit foarte mult timp, Brunp a bătut recordul, parcurgând circuitul de la Estoril în 2 minute și 4,08 secunde.

Ultimul pe lista Honda a fost circuitul de la Hungaroring. Aici, Michelisz s-a urcat din nou la volanul lui Civic Type R. A reușit să parcurgă circuitul maghiar în 2 minute și 10,85 secunde.

Adaugă un comentariu