5 sfaturi despre cum sa previi furtul din masini

Masina va ramane un obiect important pentru orice hot, dar de multe ori, ce se afla in habitaclu starneste interesul infractorilor. In lume, furtul din masini inca este o problema majora, dar si tu poti preveni aceste lucruri prin cateva metode extrem de simple.

Iata cateva sfaturi prin care poti indeparta masina ta de privirile hotilor.

 

1. Verifica de doua ori daca ai incuiat vehiculul

Masinile moderne confirma cu ajutorul unor semnale luminoase ca usile s-au incuiat. Dar de cate ori nu ti s-a intamplat sa incui masina fara sa verifici acele semnale? Exista o serie de hoti care folosesc dispozitive speciale prin care blocheaza semnalul transmis de telecomanda. Astfel, masina va ramane descuiata, iar tu vei ramane fara bunurile uitate sau lasate voluntar in habitaclu. De aceea, noi va recomandam ca de fiecare data cand incuiati masina sa urmariti si semnalele luminoase. In plus, nu strica niciodata sa verifici si fizic daca usile s-au incuiat.

furtul din masini (1)

2. Ai grija unde iti parchezi masina

Suntem convinsi ca nu te simti confortabil atunci cand iti lasi masina in locuri intunecate si in cartiere rau famate, dar nu uita ca furturile au loc si in cele mai frumoase zone ale orasului. Cand iti lasi masina pentru un timp indelungat intr-o parcare incearca pe cat posibil sa gasesti un loc iluminat. Stim, pare greu de realizat.

Atunci cand mergi la un restaurant sau pub incearca sa parchezi in zone foarte apropiate, ba chiar in locuri de unde poti observa masina. Chiar daca nu prinzi o masa langa fereastra, cineva cu siguranta va observa daca au loc lucruri ciudate in preajma automobilului.

 

3. Ascunde lucrurile din habitaclu

Esti fericit ca ai gasit un loc bun de parcare, opresti motorul si pleci. GPS-ul este prins de parbriz, portofelul l-ai uitat in suportul pentru pahare, iar haina este aruncata pe bancheta din spate. Asa arata scenariul pefect pentru un hot. Atunci cand parasesti masina, incearca pe cat posibil sa ascunzi lucrurile din habitaclu sau chiar sa le iei cu tine. Nu uita nici macar jacheta din spate. Chiar daca ea valoreaza foarte putin, un hot o vede ca pe un ou de ciocolata cu surprize. Nu se stie niciodata ce bunuri de valoare ascunzi in buzunarele acesteia.

furtul din masini (2)

4. Imbunatateste securitatea

Multe masini noi vin cu diverse sisteme de securitate. Dar niciodata nu strica sa mai adaugi cateva accesorii extra. Un sistem de urmarire este extrem de bun. Nu uita nici de camerele de supraveghere. Sistemele nu sunt exagerat de scumpe, iar un ochi vigilent noaptea este spaima infractorilor.

 

 5. Nu parasi masina cu motorul pornit

Ai uitat portofelul in casa si nu vrei sa mai opresti motorul pentru cele doua minute in care vei fi plecat. Nu gandi niciodata asa. Un hot nu va sta mult pe ganduri!

Sursa | TheTelegraph | Auto-Theft

Adaugă un comentariu