80 de ani de la traversarea pământului într-o Skoda Rapid

Puțini sunt cei care știu că numele Rapid nu a apărut în gama Skoda acum câțiva ani. În 1935, cehii lansau primul Rapid, iar mai apoi, în 1984 aceștia veneau pe piață cu o versiune cu motorul poziționat în spate și cu tracțiune spate.

Dar prima generație Skoda Rapid a reușit o performanță frumoasă: o excursie de 27.700 de kilometri în jurul pământului. Totul a început în 1936 când Bretislav Jan Prochazka și Jindrich Kubias au plecat din Cehia în dorința de a explora lumea.

Au trecut prin Polonia, Lituania, Letonia, au ajuns în fosta Uniune Sovietică, iar de la Moscova au condus până la Baku. Cei doi au ajuns în Iran, iar mai apoi au fost nevoiți să parcurgă distanța de la Quetta, Pakistan până în Mumbai în doar trei zile. Altfel pierdeau feribotul din India către Sri Lanka.

skoda rapid in jurul lumii (3)

De aici, cei doi au mers în Malaysia, Singapore, Hong Kong, Shanghai și Kobe. Din Japonia, Skoda Rapid a fost transportată până în San Francisco, urmând ca cei doi temerari să parcurgă distanța până în New York. Ultima parte a excursiei a început în Cherbourg, Franța via Paris și Nuremberg. Punctul de finiș a fost Praga.

skoda rapid in jurul lumii (2)

Cei doi au avut o aventură pe cinste. 97 de zile dintre care 44 la volanul modelului din Mlada Boleslav.

Adaugă un comentariu