80 de modele Volkswagen, Audi și Bentley au interzis în Coreea de Sud

Coreea de Sud a decis să suspende comercializarea a 80 de modele din portofoliul brandurilor Volkswagen, Audi și Bentley. De asemenea, asiaticii vor aplica și o amendă în valoare de 14,3 milioane de euro întrucât mașinile depășesc limitele emisiilor de eșapament, dar și limitele legale în ceea ce privește poluarea fonică.

Conform surselor internaționale, în Coreea de Sud se află 209.000 de mașini a căror omologare a fost revocată. Vorbim astfel despre circa 68% dintre mașinile vândute de grupul german din 2007 și până în prezent. La această valoare s-a ajuns treptat, reprezentanții statului asiatic retrăgând certificarea pentru modelele fabricate de grupul Volkswagen. De asemenea, Coreea de Sud a amendat de mai multe ori grupul german.

Și acest lucru reprezintă un nou tentacul în scandalul Dieselgate. După cum deja știți, în SUA, oficialii grupului german au reușit să ajungă la un acord cu autoritățile locale. Nemții vor avea de plătit despăgubiri care se ridică la aproximativ 15 miliarde de dolari.

Sursa | Reuters

Adaugă un comentariu