Android Auto devine aplicație de sine stătătoare

În ultimii ani, mulți constructori auto au colaborat cu producătorii de sisteme de operare pentru telefoanele mobile în vederea dezvoltării unui software special care să permită șoferilor conectarea telefoanelor mobile la sistemul de infotainment al vehiculului. Apple a dezvoltat Apple CarPlay, iar Google a venit cu Android Auto.

Din păcate, multe mașini încă nu sunt compatibile cu cele două sisteme, motiv pentru care Google a decis să lanseze o aplicație Android Auto. Pentru a te putea bucura de serviciile ei, sistemul de infotainment al mașinii trebuie să permită conexiune Bluetooth.

În momentul în care telefonul este conectat, interfața sistemului de infotainment se schimbă. Aceasta din urmă a fost optimizată, oferă butoane mari și ușor de accesat pentru a distrage cât mai puțin atenția șoferului. Printre facilitățile oferite de aplicația Android Auto se numără Google Maps, Play Music, Pandora și Spotify. Din toată această suită nu putea lipsi și posibilitatea comenzilor vocale.

În acest moment, aplicația Android Auto este disponibilă pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android 5.0 sau o versiune ceva mai recentă și poate fi descărcată în 30 de țări. Ulterior, Google va extinde raza de acoperire a aplicației.

Adaugă un comentariu