Aplicațiile de trafic distrug cartierele liniștite

Aplicația Waze are 50 de milioane de utilizatori în toată lumea, iar soluțiile oferite pentru evitarea traficului duc la distrugerea cartierelor liniștite. Cel puțin asta susțin locuitorii din suburbiile americane. Aceștia se plâng că străzile lor odată liniștite sunt acum invadate de mașini la ore de vârf.

Timothy Connor este unul dintre locuitorii unui cartier liniștit. De când cu Waze, Google Maps și alte astfel de aplicații, liniștea cartierului s-a cam dus. Acesta s-a plâns primăriei și poliției, însă șoferii fericiți că au scăpat de statul în trafic au continuat să treacă prin zonă.

Citește și: Cinci lucruri benefice pentru șoferi ale aplicației Waze

Connor a încercat să păcălească aplicația, dar minunea nu a ținut foarte mult. Acesta publica anunțuri false cu privire la un accident în zonă, radare sau alte problem. Din păcate, aplicația i-a interzis accesul după ce a fost detectat.

Dar lucrurile nu se opresc aici. În Los Angeles, orașul cu cei mai mulți utilizatori Waze, o serie de persoane au demarat o campanie coordonată pentru a înșela aplicația. La fel ca în primul caz, Waze a detectat “sabotajul”.

Citește și: Nici aplicația Waze nu e perfectă! Greșeala fatală făcută de aceasta! Cum s-au apărat reprezentanții Waze!

„Sistemul funcționează pe baza datelor date de șoferi. Astfel, dacă postezi că a avut loc un accident într-o anumită zonă și nu este adevărat, vor apărea 10 șoferi care vor scrie că nu este adevărat’, a explicat purtătoarea de cuvânt a Waze, Julie Mossler.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu