Audi A5 – Poze și detalii oficiale cu noua generație

După aproximativ o lună în care Audi ne-a tot trezit interesul cu o serie de imagini și clipuri teaser, a venit momentul mult-așteptat. Noua generație Audi A5 a fost prezentată în cadrul unui eveniment special, organizat în Germania.

Din punct de vedere estetic, noul Audi A5 preia elementele stilistice pe care le-am tot văzut în gama nemților și le transpune într-o formă coerentă și plăcută ochiului. Vedem un model cu un design modern și fresh. Zona frontală folosește acum o grilă revizuită cu o lățime ceva mai mare, dar semnificativ mai îngustă. Iar pentru ca lucrurile să fie complete, Audi oferă pe lista de opționale și blocurile optice cu Matrix LED, dar și lumini de semnalizare dinamice.

Noua generație Audi A5 a slăbit cu 60 de kilograme, iar coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit. Iar cele două elemente converg către un singur lucru: dinamică mai bună.

2017 audi a5 (6)

Totodată, ampatamentul lui Audi A5 a crescut, iar asta se traduce prin și mai mult spațiu pentru toți pasagerii. Materialele folosite la interior sunt de cea mai bună calitate, iar tehnologia prezentă în habitaclu nu are cum să nu impresioneze plăcut. Bancheta din spate poate fi rabatată 40:20:40, iar portbagajul măsoară acum 465 de litri, cu 10 litri mai mult comparativ cu versiunea precedentă.

Ceasurile de bord clasice sunt înlocuite cu noul Audi Virtual Cockpit, ecranul de 12,3 inchi care poate fi personalizat și care afișează toate informațiile de care șoferul are nevoie. Sistemul de infotainment folosește un ecran de 8,3 inchi.

2017 audi a5 (15)

Audi A5 – Gama de motorizări

Gama de motorizări pregătită de Audi pentru piața din Germania cuprinde cinci motoare: două pe benzină și trei diesel, cu puteri cuprinse între 190 și 286 CP. Spre deosebire de vechile unități disponibile, vorbim despre o creștere a puterii cu până la 17% și despre o scădere a consumului de carburant de 22%. Cele cinci unități vor putea fi cuplate la cutii de viteză manuale cu șase rapoarte sau la cea automată S tronic cu șapte trepte.

2017 audi s5 (9)

Un loc aparte îl ocupă Audi S5, model care va folosi un 3.0 TFSI de 354 CP, motor care oferă cu 21 CP mai mult față de vechea generație. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,7 secunde, iar consumul anunțat de producător este de 7,3 l/100 km. Exteriorul lui Audi S5 va integra o serie de elemente specifice gamei.

Audi A5 și S5 – Video de prezentare

Detalii complete despre noua generație Audi A5 în numărul 13 al revistei Auto Bild România.

Adaugă un comentariu