Audi Q5 Sportback este un SUV coupe cu până la 265 CP și tracțiune integrală

Audi își extinde gama de SUV-uri cu Q5 Sportback, o versiune coupe a popularului model de clasă medie. Va fi disponibil începând de anul viitor.

Citește și:

Audi Q5 facelift primește stopuri cu OLED și semnături luminoase dinamice

Audi Q5 55 TFSI e: SUV cu priză, treci prin criză!

Audi Q5 TFSI poate fi comandat în România. Iată preţurile

Marea triadă germană este completată și în segmentul SUV-urilor coupe de clasă medie: Audi tocmai a prezentat Q5 Sportback, rival direct pentru BMW X4 și Mercedes-Benz GLC Coupe.

Modificările de design pe care le-a suferit Q5 Sportback pornind de la versiunea normală de Q5 îi conferă SUV-ului coupe, pe lângă un design mai dramatic, și un coeficient aerodinamic 0,33 Cd. În ceea ce privește spațiul portbagajului, volumul acestuia a scăzut cu 40 de litri, ajungând acum la 510 litri. Prin rabatarea banchetei spate, acesta poate crește până la 1.480 de litri.

La interior, o mențiune importantă este sistemul de infotainment de ultimă generație Audi MIB 3 (Modular Infotainment Platform 3), care se laudă cu o putere de calcul de 10 ori mai mare comparativ cu generația anterioară. Pe lista de dotări standard ale lui Q5 Sportback sunt înscrise ecranul central de 10,1 inci și instrumentarul de bord digital cu diagonală de 12,3 inci.

Motorizările de debut ale lui Q5 Sportback sunt un diesel și două benzinare, toate reprezentate de unități de 2,0 litri, cu patru cilindri în linie. Ofertele pe benzină sunt 40 TFSI (204 CP) și 45 TFSI (265 CP). Dieselul, 40 TDI, are 204 CP. Oricare dintre acestea își trimite puterea către toate patru roțile prin intermediul transmisiei automate cu șase trepte și al sistemului de tracțiune integrală quattro. La capitolul tren de rulare, Audi pune la dispoziția clienților de Q5 Sportback o suspensie sport, cu amortizare adaptivă, și o suspensie pneumatică, cu gardă la sol variabilă.

Producătorul din Ingolstadt a anunțat că gama de motorizări va primi în viitor și o versiune SQ5 Sportback, un diesel de 3,0 litri, V6, cu 347 CP. De asemenea, două versiuni plug-in hybrid își vor face loc în gamă.

Audi Q5 Sportback își va face debutul comercial în prima parte a anului viitor.

Adaugă un comentariu