Bentley Bentayga – Poze și detalii oficiale

După îndelungi așteptări și o mulțime de teasere foto și video, Bentley a lansat noul Bentayga. SUV-ul producătorului britanic va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își va deschide porțile pe 15 septembrie.

Descris drept cel mai rapid, puternic, luxos și exclusivist SUV din lume, Bentley Bentayga are un design puternic inspirat de conceptul EXP 9 F.

Bentley Bentayga – Design

Partea frontală este un tipică pentru un model Bentley și seamănă extrem de mult cu cea de pe Flying Spur sau Continental GT. Pasajele roților sunt bine dimensionate, elementele de protecție suplimentară au locul lor, iar barele pentru amararea portbagajului sunt fabricate din aluminiu.

Tot la exterior, britanicii ne anunță că Bentayga va putea fi comandat cu jante ale căror dimensiuni variază de la 20 la 22 de inchi, în funcție de preferințe.

Bentley Bentayga – Interior

La interior, Bentley Bentayga vine cu același aer cunoscut. Clienții se vor bucura de o tapițerie îmbrăcată în piele de cea mai bună calitate, dar vor putea pipăi și elemente metalice. Pentru ca totul să fie și mai minunat, Bentayga oferă un sistem de infotainment cuplat la un ecran de 8 inchi, dar și scaune ajustabile pe 22 de poziții care integrează funcții de încălzire, ventilație și masaj.

De asemenea, plafonul panoramic dublu este disponibil în standard.

2016 bentley bentayga (26)

Pentru cei care vor și mai multă libertate, Bentley propune și o versiune cu patru locuri. Cele două scaune din spate sunt separate de o consolă centrală prevăzută cu suport de pahare, compartiment de stocare și porturi USB.

Tot pe lista de opționale, Bentley propune un sistem audio de 1.950 wați și un pachet de entertainment prevăzut cu tablete de 10,2 inchi.

Bentley Bentayga – Motorizare

Sub capota lui Bentley Bentayga se află un motor W12 twin-turbo de 6,0 litri care produce 608 CP și 900 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei cutii de viteze automată cu opt trepte și a unui sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,1 secunde, iar viteza maximă se oprește la 301 km/h.

2016 bentley bentayga (32)

Deși aceste performanțe fac invidios și un model sport pursânge, Bentley anunță pentru Bentayga un consum de carburant relativ mic: 12,1 l/100 km în regim mixt.

Adaugă un comentariu