Chevrolet Camaro – Imagini și detalii oficiale

Chevrolet a prezentat noua generație a lui Camaro în cadrul unui eveniment special care s-a desfășurat în Detroit. După o campanie de teasing foarte intensă, Chevrolet vine pe piață cu cea de-a șasea generație a muscle car-ului său.

La nivel exterior, noul Chevrolet Camaro merge pe evoluție nu pe revoluție, întrucât zona frontală pare a fi doar un facelift al generației cu numărul cinci. Dar asta doar la o primă vedere, pentru că noul Camaro a petrecut 350 de ore în tunelul aerodinamic pentru a câștiga duelul împotriva aerului. În plus, noua generație a “slăbit” cu 90 de kilograme, iar toate acestea se vor simți în dreptul capitolului dinamică.

La interior, ceasurile de bord clasice au fost înlocuite cu un ecran de 8 inch, iar consola centrală este acum dominată de un alt ecran, tot de 8 inch, prin intermediul căruia pasagerii se bucură de sistemul de infotainment MyLink.

2016 chevrolet camaro (19)

Din punct de vedere tehnic, noua generație a lui Chevrolet Camaro mizează pe sistemul MacPherson pentru față și de brațe independente pentru puntea spate. Versiunea Camaro SS va putea fi comandată și cu sistemul Magnetic Ride Control.

Sub capotă, Chevrolet Camaro va putea fi comandat alături de trei motorizări diferite. Versiunea entry-level este reprezentată de un motor de 2,0 litri care produce 275 CP și 400 Nm. Alături de cutia manuală cu șase rapoarte, modelul american poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde.

Cel de-al doilea motor care va fi disponibil pe Camaro este un V6 de 3,6 litri. Unitatea dezvoltă 335 CP și 385 Nm și poate fi cuplat fie la o cutie manuală cu șase rapoarte, fie la una Hydra-Matic 8L45 cu opt trepte.

Ultimul, dar nu cel din urmă, evocă spiritul clasic al unui muscle car. Vorbim despre un V8 de 6,2 litri care poate produce 455 CP și 617 Nm. Resursele sunt transmise către șosea cu ajutorul unei cutii manuale cu șase rapoarte și cu tehnologia Active Rev Match. În plus, clienții pot opta și pentru transmisia Hydra-Matic 8L90 cu opt rapoarte.

Adaugă un comentariu