Chinezii ne arată cum se reține un șofer suspect de coronavirus: cu o plasă pusă pe cap (VIDEO)

China ia măsuri fără precedent în combaterea răspândirii coronavirusului, așa cum dorește să ne arate acest exercițiu în care sunt implicate până și trupele speciale.

Citește și:

Şoc în industria auto: coronavirusul anulează Salonul Auto de la Geneva

Te duci sau te întorci cu maşina din UE? Iată ce trebuie să ştiţi despre noul coronavirus (Covid-19)

Coronavirusul a reușit în trei luni de la apariția să infecteze 89.000 de persoane, dintre care doar în China – țara în care a debutat această pandemie – au fost confirmate 80.000 de persoane purtătoare. La momentul scrierii acestui articol, numărul deceselor a depășit pragul de 3.000.

Având în vedere gradul rapid de răspândire, nu este de mirare că autoritățile adoptă măsuri de protecție cât se poate de serioase, unele dintre ele creând chiar precedente periculoase. Spre exemplu, 200 de orașe din China se ajută de o aplicație de mobil pentru a marca persoanele cu risc, trimițând în același timp informațiile despre locația persoanei către poliție – fără ca cetățenii să fie informați de această caracterstică a sistemului, scrie The New York Times. Asta creează, desigur, un precedent periculos în ceea ce privește controlul social în China.

Pe cât de sofisticată pare tehnologia de urmărire dezvoltată de guvernul chinez, pe atât de… simplă este această operațiune de reținere a unui șofer suspect de coronavirus. Imaginile din clipul de mai jos reprezintă un exercițiu și nu un protocol activ. În clip este prezentat un șofer recalcitrant, care nu vrea să respecte indicațiile date de către autorități. La un moment dat, își scoate masca de la gură și scuipă amenințător în pământ, lucru pe care nicio persoană febrilă (și deshidratată) probabil că l-ar face.

În momentul imediat următor, trupele de intervenție îl imobilizează folosind o plasă de prins fluturi (sau ceva care arată ca o plasă de prins fluturi) și forță majoră. După ce șoferul a fost reținut, toți cei prezenți acolo sunt dezinfectați.

Adaugă un comentariu