Citroen a prezentat noul E-MEHARI

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Citroen ne-a delectat simțurile cu noul Cactus M Concept, un prototip care prefigura un viitor model de serie menit să readucă la viață celebrul Méhari.

Francezii s-au mișcat rapid și cu ajutorul celor din cadrul grupului Bolloré au dat naștere unei versiuni de serie. Botezată, E-MEHARI, această are o mulțime de elemente de design preluate de pe Citroen Cactus și se adresează iubitorilor de sporturi.

citroen e-mehari (2)

Decapotabila cu patru locuri integrează un look nonconformist cu elemente de design specifice mărcii. Plafonul poate fi demontat, iar tapițeria, disponibilă în nuanțele Beige și Orange-Red este impermeabilă.

Citește și: Citroen Cactus M – Poze și detalii cu prototipul inspirat de vechiul Mehari

Un lucru și mai interesant se află sub capoata lui Citroen E-MEHARI. Vorbim despre un motor electric de 68 CP pus în valoare cu ajutorul unui set de baterii de 30 kWh. Viteza maximă cu care poate rula Citroen E-MEHARI este de 110 km/h, iar un plin de baterii va fi suficient pentru parcurgerea a 200 de kilometri. Timpul de încărcare al setului de baterii variază de la 8 la 13 ore în funcție de tipul de priză folosit.

Conform oficialilor, noul Citroen E-MEHARI va fi produs în cadrul uzinei PSA din Franța, iar debutul comercial va avea loc în primăvara anului viitor.

Citroen E-MEHARI – Clipul de prezentare

Adaugă un comentariu